Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Corul „Angels”, premiul I la Festivalul „Buna Vestire”


   Corul „Angels”, din care fac parte copii de la Åžcoala Gimnazială Pitulușa și Centrul de zi „Dănuț” din Broșteni, a reușit să obțină premiul I la secțiunea Coruri de Copii, în cadrul Festivalului Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”, desfășurat la Fundul Moldovei din județul Suceava, aflat la cea de-a XXIII-a ediție. Evenimentul a avut loc duminică, fiind organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cu sprijin din partea Centrului Cultural Bucovina, al Societății de Cultură „Dimitrie Gusti”, al primăriei și Căminului Cultural Fundul Moldovei din Suceava. 
   Corul este format din Daniela Docan, Nicoleta Hagiu, Ionela Docan, Gabriela Giurgea, Ionela Nan, Elena Vasiliu, Adelina Ciuciu, Adriana Vasiliu,Tania Dinu,Teodora Sandru, Alexandra Drîmba, Bianca Briulung, Mihaela Alanei, Daniel Ghilaciu, Denis Stoican, Ionuț Ceaușu, Claudiu Ali și Marius Toca, fiind pregătiți și dirijați de profesoara Verona Calmis. Corul a participat la secțiunea Coruri de copii și a interpretat cu mult talent și dăruire trei piese, dintre care una cu mesaj patriotic, obli-gatoriu din creația românească și două piese cu mesaj religios. Una din cele două piese a fost aleasă aleatoriu, din Antologia Corală „Lăudăm pe Domnul”. 
   Cele mai apreciate de juriu și public au fost piesele muzicale din repertoriul corului „Angels”. Președintele juriului, profesorul universitar dr Viorel Munteanu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, alături de ceilalți membri ai juriului, profesori și muzicieni de prestigiu, au decis să acorde premiul I talentaților copii din Broșteni, la secțiunea Coruri de Copii. Participarea Corului „Angels” la acest important eveniment cultural – religios nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Broșteni, Societății Sima Beyer Focșani, Marketului Paco Odobești și Parohiei Broșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?