Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

„Ora Pământului” stinge lumina la Panciu


   Pentru al șaselea an consecutiv, păncenii preocupați de protejarea mediului înconjurător sunt invitați, în această seară, între orele 20.30-21.30, în Parcul Central (esplanada din fața fostului Magazin Universal), la manifestările prilejuite de „Ora Pământului”. Acestea se vor desfășura sub genericul „Cer deschis” și vor fi organizate de Primărie, în colaborare cu liceele „Al. I. Cuza” și „Ioan Slavici”.
   În semn de solidaritate cu ceilalți participanți la eveniment, care va fi marcat concomitent în peste 5.000 de orașe din lume, autoritățile locale au mai decis ca, în același interval orar, și iluminatul public să fie oprit, iar Poliția, Jandarmeria, dar și patrule speciale aparținând Poliției Locale și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, vor asigura siguranța cetățenilor. În tot acest timp, Astroclubul Panciu, coordonat de profesorul Valeriu Jalbă-Bandrabur, va organiza o sesiune de observații astronomice, urmată de lansarea unor lampioane.
   Manifestările din această seară au fost precedate de mai multe activități dedicate „Orei Pământului”. Ele au debutat pe 21 februarie, data înscrierii Primăriei, a Liceului Tehnologic „Al.I.Cuza”, precum și a Clubului „Eco-Med” Panciu pe site-ul oficial al „Orei Pământului”. Ulterior, au fost organizate acțiuni de informare privind mișcarea „Ora Pământului”, care s-au desfășurat atât în cadrul celor două instituții de învățământ, cât și în comunitate, prin împărțirea de fluturași și postere, dar și prin transmiterea de mesaje la stația de amplificare a orașului. Totodată, a mai fost desfășurată și o campanie de colectare a hârtiei refolosibile, sub genericul „Pentru o primăvară mai verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?