Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Programul „Laptele şi cornul” va fi reinventat


   Programul denumit generic „Laptele și cornul” nu va fi desființat, pentru că este un drept câștigat de elevi, spune deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr. Potrivit acestuia, programul va fi ajustat, pentru a corespunde cerințelor în ceea ce privește nutriția corectă.
   Considerat un program binevenit, atunci când a fost lansat, cu precădere de elevii ce proveneau din familii cu venituri modeste, programul și-a arătat în timp limitele. „Renunțarea la «Cornul și laptele» nu echivalează cu privarea elevilor de un drept deja câștigat, ci doar o ajustare a acestuia la necesitățile actuale, pe de o parte, dar și la recomandările specialiștilor nutriționiști, pe de altă parte. Se știe că obezitatea infantilă constituie o problemă de certă actualitate nu doar pentru populația de vârstă școlară din România, întreaga Uniune Europeană confruntându-se, din nefericire, cu acest pericol. Tocmai datorită îngrijorării stârnite de un fenomen nedorit și dăunător, recomandările Comisiei Europene sunt acelea de a lupta, prin toate mijloacele, împotriva perspectivei de a avea o generație juvenilă supraponderală, predispusă acum sau mai târziu unui șir întreg de afecțiuni, inclusiv afecțiunilor cardiace”, spune deputatul.
   Acesta a arătat că tot mai mulți sunt elevii care refuză să consume lapte și corn, ajungându-se în situația în care școlile sunt nevoite să arunce cantități uriașe de produse. „În locul lor, am considerat că este mult mai potrivit, mai sănătos, să promovăm acest act normativ care instituie consumul de fructe proaspete, în special atunci când vorbim de organismul tânăr, în plină dezvoltare, care are o nevoie stringentă de vitaminizare. Ori necesarul de vitamine se regăsește, mai degrabă, în fructele și în legumele proaspete, nu în produsele lactate sau de patiserie!”, consideră parlamentarul.
   La toate acestea s-ar putea adăuga măsura suplimentării numărului orelor de educație fizică și sport, la patru pe săptămână, măsură susținută de actuala conducere a Ministerului Educației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?