Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Moldoveanul cercetat pentru contrabandă cu ţigări rămâne în libertate


   Judecătorii Curții de Apel Galați au respins recursul declarat de procurorii vrânceni împotriva deciziei magistraților Tribunalului Vrancea de a-l cerceta în stare de libertate pe Iurie Å¢urcan, moldoveanul prins la începutul lunii, la Popești, cu mașina burdușită de țigări.
   Reamintim că la începutul acestei luni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești au oprit în trafic, la Popești, o autoutilitară. Mașina era condusă de Iurie Å¢urcan, de 37 de ani, iar în dreapta se afla Dmitrii Åžalari. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit în mașina moldovenilor 51.000 de pachete cu țigări, respectiv 1.020.000 țigarete, pachetele nefiind timbrate. Cei doi nu le-au putut arăta polițiștilor documentele de proveniență.
   Când a văzut că nu mai are scăpare, unul dintre moldoveni a luat-o la fugă printre rândurile de viță de vie, iar oamenii legii au luat-o după el. Somat fiind, moldoveanul tot nu a vrut să renunțe la goana nebună, motiv pentru care polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical. Atunci, moldoveanul fugar s-a oprit.
   Bărbații sunt cercetați de polițiștii vrânceni pentru contrabandă cu țigări, evaziune fiscală și deținere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal. Unul dintre ei, Iurie Å¢urcan, a fost reținut atunci pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar apoi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Nu a fost arestat, dar i s-a interzis să părăsească România pentru o perioadă de 30 de zile. Åži cel de-al doilea moldovean, Dmitrii Åžalari, de 28 de ani, este cercetat în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?