Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cinci bărbaţi trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi fals în declaraţii


   Cinci bărbați, toți din localitatea Coțofănești, județul Bacău, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru fals în declarații și evaziune fiscală. Bărbații sunt cercetați în dosare separate.
   Lucian Stănescu, de 38 de ani, a vândut în cursul anului 2010, depozitului din Adjud al Remat, deșeuri neferoase. Luat la întrebări de procurori, bărbatul a spus că acestea proveneau din propria-i gospodărie, afirmație care s-a dovedit a nu fi adevărată. Procurorii au stabilit că el s-a sustras de la plata impozitului pe venit, creând un prejudiciu de 3.138 lei. Anchetatorii spun că bărbatul a avut o atitudine oscilantă. În cadrul unor audieri a recunoscut comiterea faptei, în altele a negat.
   Tot pentru fals în declarații și evaziune fiscală a fost trimis în judecată și Ion Mihai, în vârstă de 44 de ani. Åži el a vândut deșeuri neferoase depozitului Remat din Adjud, declarând că acestea provin tot din gospodăria sa, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit, în cuantum de 6.453 lei. Bărbatul a recunoscut faptele și a spus că va achita prejudiciul creat.
   Procurorii l-au trimis în judecată, pentru aceleași fapte, și pe Ilie Stănescu, în vârstă de 36 de ani. În anul 2010, el a vândut la Remat materiale neferoase și nu a plătit niciun impozit pe veniturile câștigate, creând astfel un prejudiciu de 5.000 lei. Anchetatorii spun că bărbatul nu a fost sincer în totalitate.
   Cea de-a patra persoană trimisă în judecată pentru fals în declarații și evaziune fiscală este Costică Munteanu, de 33 de ani, care a comercializat materiale feroase și neferoase fără să plătească impozit pe profit în cuantum de 3.959 lei. În aceeași situație se află și Ionel Munteanu, de 34 de ani. El a predat la depozitul Remat din Adjud o cantitate însemnată de materiale neferoase, precizând că acestea provin din gospodăria proprie și nu a plătit niciun impozit pentru banii câștigați. Paguba este de 10.888 lei. Bărbatul a recunoscut parțial faptele. A spus că o parte din cantitatea de materiale neferoase a fost predată de el, iar o altă parte nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?