Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tîlvăr salută decizia Consiliului Judeţean de a susţine financiar construcţia Catedralei


   Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a salutat decizia președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, de a continua să sprijine financiar construcția Catedralei Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani. Consiliul Județean a prins în bugetul pe anul 2013 suma de un milion de lei pentru continuarea lucrărilor. „Dacă vrâncenii catolici au avut bucuria de a trăi, săptămâna trecută, imensa bucurie de a viziona, în transmisie directă de la Vatican, momentul solemn al alegerii noului Papă, duminică a fost rândul ortodocșilor noștri să aibă posibilitatea de a asista la prima liturghie arhierească oficiată la Focșani de Înaltpreasfințitul Ciprian Câmpineanu, Arhisepiscopul Buzăului și Vrancei. Åži ca bucuria să fie deplină, a venit și vestea mult așteptată în legătură cu decizia Consiliului Județean Vrancea de a continua să sprijine financiar construcția Catedralei Ortodoxe «Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva» din municipiul Focșani”, a precizat deputatul vrâncean.
   Angel Tîlvăr a arătat că deși lucrările sunt întârziate, din cauza fostelor guverne pedeliste care nu au alocat fonduri pentru construirea lăcașului de cult, proiectul poate deveni realitate. „Decizia ridicării unui lăcaș de cult, indiferent de dimensiunile acestuia, nu are nicio legătură cu politica. Ea ține de însăși structura noastră de popor creștin, născut astfel acum două milenii și care, indiferent de vicisitudinile vremurilor, nu s-a lăsat abătut de la calea cea dreaptă a credinței în Isus Hristos! Din acest unic motiv și nu din vreun mărunt calcul electoral sau de altă natură, sunt convins că autoritățile publice și în primul rând Consiliul Județean Vrancea – cel care a dus greul acestei investiții și până acum – vor continua să depună toate eforturile pentru ca locuitorii de rit ortodox ai județului nostru să poată asista, cât mai curând posibil, la prima slujbă oficiată în acest grandios edificiu, pe care și l-au dorit de atâta amar de vreme”, a spus parlamentarul.
   Deputatul spune că este onorat și fericit că activitatea sa se desfășoară alături și împreună cu oameni de mare caracter. „Nu întâmplător, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este implicat în ducerea la bun sfârșit a proiectului catedralei ortodoxe nu doar în calitate oficială, ci și personal, în virtutea promisiunilor făcute atât cetățenilor județului, cât și defunctului cap al Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Teoctist. Un bun creștin și un om de onoare își respectă totdeauna promisiunile, fie acestea făcute celor vii, fie celor trecuți, deja, în veșnicie!”, a încheiat deputatul Tîlvăr.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?