Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Hoţ de biciclete arestat preventiv


   Un bărbat din Focșani, care a comis aproape 40 de fapte de furt, toate probate de oamenii legii, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile ieri, măsura fiind luată de magistrații Judecătoriei Focșani. Petrică Rotaru, de 46 de ani, din Focșani, este în atenția polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Focșani de foarte mult timp. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că este principalul suspect în șase dosare de furt de biciclete și bunuri din scări de bloc, dependințe și poduri. Miercuri, el a fost identificat de polițiști, iar ulterior prins. După ce a fost audiat, împotriva lui Petrică Rotaru a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus la instanță cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 29 de zile.
   Bărbatul a mai ajuns în instanță și cu altă ocazie, dar nu a primit mandat de arestare preventivă, chiar dacă polițiștii îi probaseră comiterea a 31 de furturi de biciclete. În luna februarie, el a fost trimis în judecată pentru comiterea celor 31 de fapte de furt. În total, polițiștii au probat până acum 37 de fapte de furt și nu este exclus ca numărul acestora să crească, în condițiile în care mai sunt dosare înregistrate cu autor necunoscut. Bărbatul nu avea preferințe. El fura și ziua și noaptea, tot ce-i pica în mână, însă marea lui pasiune au fost bicicletele, lăsate de proprietari în scările blocurilor.
Åžeful Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gicu Avasiloaie, ne-a spus că bunurile furate au fost recuperate și predate părților vătămate. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a suspectului. „Recomandăm cetățenilor să-și asigure corespunzător boxele, dependințele și podurile din blocurile în care locuiesc și să solicite prin polițiștii de proximitate sprijin, în toate situațiile sau faptele care sunt de competența poliției”, a transmis comisarul șef Avasiloaie.
   Bicicletele sunt preferatele hoților de mai multă vreme. Åži anul trecut polițiștii focșăneni au prins un tânăr pasionat de bicicletele altora. Odată cu el au fost găsite și o parte din bunurile furate. Acestea au fost aduse în curtea poliției, unde au fost împărțite proprietarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?