Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Andrei Gaiţă, rugbistul focşănean care vrea să ajungă în „Naţională“


   Åžcoala de rugby vrânceană este recunoscută pe plan național pentru sportivii pe care i-a dat la loturile naționale. Unul dintre cele mai bune produse ale sportului cu balonul oval este Andrei Gaiță, rugbist care reprezintă în acest moment clubul Dinamo București. Primul contact cu rugby-ul l-a avut la 15 ani, pe când era elev al Colegiului Tehnic Edmond Nicolau din Focșani. La cererea fetei antrenorului Viorel Ion și nefăcând față programului de școală, s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv Focșani unde au început să apară și primele rezultate din cariera sa de sportiv. A fost convocat în Lotul Național Under 18 al României pentru Campionatul European din Franța și, în același an, a obținut titlul de vicecampion național cu formația LPS Focșani.
   Urcușul lui Andrei Gaiță a continuat și în anul 2009 a participat la Campionatul Mondial Under 20 de la Moscova și a obținut două medalii cu formația de club, LPS Focșani: una de aur la rugby în 7 și una de bronz în Divizia Națională de juniori. După ce a terminat liceul, a ales să plece la clubul Åžtiința Petroșani pentru a evolua la echipa de seniori, dar și pentru a-și continua studiile la Universitatea din Petroșani. Cu gruparea din Petroșani a avut succese rapide: două titluri de vicecampion național și unul la rugby în 7, o participare la Campionatul Mondial Under 19 în Belgia, iar anul trecut a reprezentat echipa de rugby în 7 a României la Campionatul Mondial Universitar din Franța.
   În vara lui 2012, Andrei a decis să crească nivelul de performanță și a ales clubul Dinamo București. Despre antrenorul care l-a descoperit și format ca rugbist, Viorel Ion, sportivul are numai cuvinte de laudă. „Este un om cu un caracter puternic. M-a îndrumat să iau cele mai bune decizii în sport și în viața de zi cu zi și de aceea îi mulțumesc și îi doresc multă sănătate”, ne-a declarat Andrei Gaiță.

Component al Naționalei în 7

    Andrei Gaiță este component al Naționalei de rugby în 7 a României. Pe 8 și 9 iunie, România 7’’s va participa la Campionatul European de rugby de la Lyon, urmând ca în luna septembrie să facă deplasarea în Anglia, pentru același turneu. Ultima etapă a campionatului va avea loc pe 21 și 22 septembrie la București. „Pe viitor mi-aș dori să joc și pentru echipa mare a naționalei și să prind un transfer la o echipă din străinătate”, a încheiat unul dintre cele mai bune produse ale școlii de rugby vrâncene în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?