Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Angajaţii CAS şi DSP, apăraţi de sindicate


   Sindicatele sar în ajutorul angajaților Direcției de Sănătate Publică și ai Casei de Asigurări de Sănătate, instituții pe care ministrul Sănătății intenționează să le desființeze. Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, ne-a declarat că reprezentanții Federației de la nivel național se vor întâlni cu ministrul Eugen Nicolăescu, pentru a discuta măsura anunțată. Membri Sanitas sunt mai mulți angajați ai DSP. „Deocamdată nu știm ce se va întâmpla. Conducerea de la nivel național se va întâlni cu ministrul pentru a dezbate cele anunțate. Noi ne dorim ca membrii Sanitas din DSP să nu rămână fără un loc de muncă. Sunt 25 de cadre medicale, specialiști, pe care ne dorim să îi angajăm în spitale dacă măsura va fi aplicată. Comunitatea are nevoie de acei specia-liști, motiv pentru care ei nu pot rămâne fără un loc de muncă„, spune Claudiu Grosu.
   La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate există o filială a Federației Naționale a Caselor de Asigurări de Sănătate. Åži această federație intenționează să-și apere membrii, motiv pentru care au fost solicitate propuneri din teritoriu referitoare la măsura anunțată de ministrul Sănătății.
   Reamintim că ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat, marți, că DSP-urile și CAS-urile județene vor fi desființate. Dacă măsura va fi adoptată, la nivelul județului Vrancea, peste 100 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?