Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Potpourri- prima săptămână în Sicilia


   Anamaria Cătănoiu, președintele Asociației Potpourri Focșani, a petrecut prima săptămână din stagiul de Asistent Grundvig de 5 luni și jumătate, pe care l-a obținut prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Ea este primul vrâncean care a obținut un astfel de grant de asistent, care îi permite acesteia desfășurarea unui stagiu de formare de 22 de săptămâni la centrul de voluntariat Centro Servizi per il Volontariato, din Messina, Sicilia.
   În această perioadă, Anamaria Cătănoiu va lucra cu echipa CESV, îi va observa în activitatea de zi cu zi, va face proiecte pentru a învăța cum lucrează alte organizații europene și a căpăta acea experiență europeană atât de necesară și prețioasă. „Organizația CESV este o asociație care promovează voluntariatul în provincia Messina și care oferă servicii de asistență altor organizații de voluntariat adică: le susține în activități și proiecte, le oferă consiliere, le facilitează colaborarea cu alte organizații non-profit sau cu organizații și instituții din sectorul terțiar. În prezent sunt vreo 209 asociații de voluntariat în provincia Messina care sunt membre CESV și care funcționează după același statut și regulament, beneficiind de serviciile CESV. Mi-a fost puțin mai greu să înțeleg acest stil de asociere însă am început să le deslușesc modul de lucru”, a transmis Anamaria Cătănoiu.
    Tot pe parcursul acestei săptămâni, Anamaria Cătănoiu s-a întâlnit cu președintele Asociației AUSER și cu președinta Asociației Totius Mundi una Domusv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?