Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Jitea a atacat cu recurs arestarea preventivă


   Omul de afaceri Liviu Jitea și cei șapte colaboratori ai săi, care au fost arestați preventiv, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un dosar în care sunt acuzați de afaceri ilegale cu alcool instrumentat de DIICOT Galați, au formulat recurs împotriva deciziei de arestare preventivă. Acțiunea acestora a fost înregistrată ieri, dar se așteaptă motivarea soluției de către magistratul care a dispus această măsură preventivă, pentru ca dosarul să ajungă să fie soluționat de instanța superioară.
   Procurorii au declarat recurs încă de duminică, la decizia instanței de a lăsa în libertate alte zece persoane.
   În prezent se află în arest Liviu Jitea, considerat liderul grupării, Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan și Alexandru Bortoș. Alte zece persoane, pe care procurorii le-au propus de asemenea pentru arestare preventivă, au interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu după ce judecătorul a decis acest lucru. Este vorba despre Valentina Tucan, Ciprian Neagu, Nicuța Robu, Antoaneta Iuliana Georgian, Dănuț Panciu, Marian Guțan, Marian Cătălin Iri-mia, Costică Crăiță, Ionuț Marinov Grăjdeanu, Vasile Taranciuc.
   În dosarul în care Liviu Jitea este cercetat de DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat, deținerea în afara unui antrepozit fiscal și comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantități de alcool sau distilate necontorizate și evaziune fiscală în formă continuată, „bomba a explodat”, vineri dimineață. Atunci au fost percheziționate 53 de imobile din Vrancea și alte 6 în județele Galați și Brăila. Anchetatorii au descins în Focșani, inclusiv în cartierul Mîndrești, în mai multe comune din apropierea municipiului – Câmpineanca, Bolotești – dar și în orașul Odobești. La audieri au ajuns persoane din Focșani, Vizantea-Livezi, Movilița, Å¢ifești, Bolotești și Odobești. În total, la audieri au ajuns 69 de persoane numai din Vrancea.
   În urma perchezițiilor, au fost instituite sechestre pe mașini de lux, camioane, bijuterii și alte bunuri. Potrivit anchetatorilor, „în urma perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori, (…), pentru destructurarea unei grupări suspectate că a produs un prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin activități ilicite cu alcool, au fost identificate importante sume de bani, respectiv aproximativ 1 miliard de lei vechi, 16.100 litri de alcool, butoaie cu vin, instalații artizanale de fabricat băuturi alcoolice, dopuri, peturi, evidențe contabile duble, documente. De asemenea au fost ridicate, în vederea confiscării ori instituirii măsurilor asiguratorii de către procurori, 1 kilogram de bijuterii din aur, ceasuri de lux, 2 camioane și 6 autoturisme de lux”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?