Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Militar vrâncean, mort în accidentul aviatic de la Bacău


   Unul dintre militarii decedați în accidentul aviatic produs joi după-amiază, în județul Bacău, este originar din Adjud. Este vorba despre plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani. El era căsătorit și avea un copil. În același accident și-a mai pierdut viața și maistrul militar clasa a III-a Laurențiu Chiru. Alți trei militari, respectiv locotenent-comandor Petru Pricop, căpitan Cătălin Balmuș și caporal Doru Nănescu au fost răniți. Înmormântarea va avea loc duminică, la Adjud, urmând a participa parlamentarii vrânceni, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, inclusiv ministrul Mircea Dușa.
   Joi după-amiază, în jurul orei 16.00, un elicopter militar s-a prăbușit  în zona barajului Berești-Bistrița din județul Bacău. Aparatul de zbor a căzut în mijlocul unui câmp, iar în urma accidentului, două persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost grav rănite. Elicopterul Puma Socat, aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit în timpul executării unui zbor în formație.
    Ministrul Apărării Naționale s-a deplasat joi, la locul tragediei. El a transmis condoleanțe familiilor îndoliate. „Sunt profund mâhnit de tragica pierdere suferită de personalul Forțelor Aeriene Române în evenimentul în care maistrul militar Laurențiu Chiru și plutonierul Vasile Manolache și-au pierdut viața. Îmi exprim întreaga compasiune și adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate pentru dispariția unor camarazi valoroși. În semn de respect pentru jertfa celor doi militari, am ordonat ca vineri, 8 martie, în toate unitățile militare din țară și în bazele din teatrele de operații unde sunt mi¬ litari români să se desfășoare ceremonii militare cu caracter comemorativ”, a transmis ministrul.
După accident, o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică s-a deplasat  în județul Bacău, din dispoziția șefului Poliției Române.
   Din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, imediat au fost luate măsuri pentru securizarea zonei de impact.  Ministrul Mircea Dușa a dispus constituirea unei comisii de cercetare care să evalueze cauzele producerii evenimentului. A fost sesizat și Parchetul Militar.
   Elicopterul Puma Socat prăbușit aparține Flotilei 95 Aeriene a Forțelor Aeriene Române. IAR – 330 Puma SOCAT este un elicopter de atac, ce poate fi modificat pentru a executa și misiuni de tip MEDEVAC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?