Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Guvernul pregăteşte o lovitură pentru samsarii imobiliari


   Ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, a anunțat pentru Gândul că în legea restituirii proprietăților pe care Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament se va stipula un impozit de peste 50% pentru tranzacțiile financiare speculative. Potrivit ministrului, în Guvern și USL se discută un impozit cuprins între 50 – 84% pentru taxarea celor care vor fi despăgubiți după ce au cumpărat drepturi litigioase.   „Într-adevăr, drepturile litigioase, cumpărate și revândute sau sumele cu care vor fi despăgubiți cei care au câștigat de pe urma drepturilor litigioase vor fi impozitate, dar nu s-a luat o decizie finală politică și guvernamentală. Se va aplica un impozit cuprins între 50 – 84% pentru că se consideră că procentul care rămâne la dispoziție este destul de bun ca rată a profitului”, a declarat pentru Gândul Chițoiu.
   Ministrul a precizat că prevederile legii vor fi foarte clare și „nu vor mai exista portițe pentru cei care cumpără și revând drepturile litigioase”. „Nu am făcut o estimare cât se va câștiga de pe urma acestui impozit. Pentru cel care vinde și revinde drepturile litigioase, profitul care îi rămâne este destul de mare pentru o tranzacție financiară. Din punct vedere liberal, impozitarea trebuie să fie cât mai redusă, dar la activitățile speculative nu se mai pune problema din punct de vedere al impozitării, este o tranzacție financiară speculativă. Va fi un impozit special”, a subliniat ministrul de Finanțe Daniel Chițoiu.
   O decizie finală a legii pentru restituirea proprietăților urmează să fie luată marți, în cadrul ședinței USL. La finalul acestei săptămâni, mai mulți lideri ai PNL, PSD și PC se vor întâlni pentru a discuta pe marginea acestei legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?