Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primăvara începe cu un mărţişor!


   Copiii beneficiari ai Centrului Educațional de Zi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au realizat o expoziție de desene și mărțișoare făcute de mâinile lor, intitulată „Primăvara începe cu un mărțișor”. Evenimentul a avut loc chiar la sediul Direcției. Ei au dorit astfel, să înveselească primăvara atât salariatelor instituției cât și tuturor mamelor copiilor necăjiți, și nu numai. În planșele lor, micii artiști au încercat să surprindă aspecte ale anotimpului renașterii: flori, peisaje de primăvară, soare…
    Acțiunea a avut loc în cadrul programului educațional „Primăvara începe cu un mărțișor”, inițiat de DGASPC prin Centrul Educațional de Zi pentru copiii exploatați prin muncă Focșani, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Echipa Intersectorială Locală pentru prevenirea și combaterea exploatării copilului prin muncă. Prin acest program, copiii au reușit, pe 1 Martie, să valorifice cele mai multe dintre mărțișoarele realizate manual, pe care le-au expus în Biblioteca Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, ca urmare a implicării și generozității sufletești a directorilor Colegiului, Gabriel Mihail Danielescu și Sorin Roșioru, a bibliotecarei Zamfira Stoica și a profesorului Elena Deju.
    Prin acțiunea amintită s-a urmărit atât colectarea de fonduri cât și valorizarea și responsabilizarea copiilor prin implicarea lor în activități sociale, precum și stabilirea unei relații de colaborare cu profesorii și elevii unității de învățământ partenere. „De asemenea, s-a urmărit însușirea de către copiii beneficiari ai Centrului Educațional a unor valori importante, ca respectul, responsabilitatea, disciplina, dar și respectarea tradițiilor, care să contribuie la permanenta lor dezvoltare psiho-socială. Am dorit, atât prin expoziția de mărțișoare cât și prin cea de desene, să sensibilizăm comunitatea cu privire la copiii defavorizați, prin înțelegerea nevoilor lor, prin valorizarea și aprecierea lucrărilor efectuate de aceștia. Am dorit, totodată, să dezvoltăm abilitățile practice ale acestor copii, prin derularea unor activități de educație plastică și să le stimulăm, în același timp, dorința de a dărui”, a declarat Andreea Costin, educator în cadrul Centrului Educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?