Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Şezătoare pentru confecţionat mărţişoare, la Şcoala Bahnele


   Åžcoala Gimazială „Pictor Mihail Bălășescu” din satul Bahnele, comuna Vintileasca, a găzduit, ieri, o șezătoare populară. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului „Primăvara în ochi de copil”, inițiat de profesoarele pentru învățământul primar Onuța Chivoiu și Mirela Lihăt.
   Mamele, îmbrăcate în haine de sărbătoare, au readus în actualitate metoda confecționării mărțișoarelor tradiționale, lucrate manual, cu materiale aflate la îndemâna oricui. Au folosit mărgele, fire de lână, paie de fân, bețe de chibrit sau carton. Alături de copii, acestea au explicat și demonstrat modul de lucru, îmbinarea culorilor, alegerea materialelor, au depănat amintiri, povești, obiceiuri și tradiții legate de mărțișor, știute de la părinți sau bunici. „La acest proiect avem ca parteneri învățători și educatoare din școlile din localitățile învecinate și nu numai: Chiojdeni, Jitia, Dumitrești, Găgești și București. Colegii noștrii din aceste unități de învățământ au răspuns pozitiv la invitația de a participa la concursul inițiat, cu mărțișoare, felicitări, compuneri și poezii pe tema proiectului”, a spus Onuța Chivoiu. Elevii au ajutat la confecționarea mărtișoarelor și au împletit șnururi din fire albe și roșii.
   Proiectul, cu durata de două săptămâni, cuprinde activități specifice mărțișorului, zilei de 8 Martie și Mucenicilor. „Partenerii din proiect au trimis pentru concurs lucrări efectuate de elevi, premierea având loc pe data de 8 martie, când va avea loc și realizarea expoziției cu lucrările primite, dar și cu cele realizate în activitățile desfășurate în cadrul proiectului. Ne dorim ca acest proiect să fie începutul unei frumoase colaborari, urmând ca anul viitor, la a doua ediție, să avem mai mulți parteneri”, a spus Mirela Lihăt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?