Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Doi ani de la decesul regretatului primar Vasile Aguridă


   Astăzi, se împlinesc doi ani de când regretatul primar al comunei Tulnici, Vasile Aguridă, a trecut la cele veșnice. Edilul a decedat la vârsta de 60 de ani, în urma unui accident rutier. Vasile Aguridă nu a fost uitat de membrii comunității, dar nici de foștii subordonați din cadrul primăriei care spun că niciodată nu îl vor uita pe cel care a reușit să țină în frâu toate problemele comunității. „S-au scurs doi ani de lacrimi și durere, de când nu ne-am văzut, de când nu am vorbit, dar pe zi ce trece noi în loc să vă uităm, noi tot mai mult vă regretăm, pentru că dorul ne-a copleșit, mult stimatul și iubitul nostru primar, Vasile Aguridă. Par puțini doi ani, dar pentru noi parcă este o veșnicie… Întrebarea este: oare vă vom putea uita? Oare ne vom putea împăca cu ideea că nu vă vom mai vedea? Nu! Cu siguranță asta niciodată nu se va întâmpla, pentru că un om de talia dumneavoastră nu poate fi uitat ușor, pentru că dumneavoastră ați fost acel om care a ținut în frâu toate problemele noastre și ale întregii comunități. De aceea nu vă vom uita”, scriu angajații Primăriei Tulnici într-un mesaj de condoleanțe.
   Oamenii nu pot să înțeleagă de ce Dumnezeu le-a luat conducătorul „care ne oferea atât de multă stabilitate și atâta siguranță pe care le regretăm și astăzi și cred că nu le vom mai avea niciodată!”
   Regretatul primar Vasile Aguridă a murit pe data de 8 martie 2011, în urma unui accident de circulație produs pe raza localității Lepșa. În timp ce se afla la volanul unui autoturism Mercedes, a pierdut controlul mașinii, care s-a răsturnat în albia unui pârâu, de la o înălțime de șapte metri. La scurtă vreme de la producerea tragicului accident, edilul a murit, fără ca medicii ajunși la fața locului să mai poată face ceva. Vestea morții primarului comunei Tulnici a șocat comunitatea pe care o reprezenta. Toți oamenii spuneau la unison că „era cel mai bun primar, omul care ajuta pe toată lumea și că nu vom mai avea niciodată un astfel de primar”.
   Vasile Aguridă a fost primar al comunei Tulnici timp de 10 ani, perioadă în care a reușit să facă lucruri la care oamenii nici nu visau înainte. A reabilitat toate drumurile comunale, a reconstruit sau reabilitat școlile din Tulnici, a construit „mai mult din banii săi” grădinițele din Tulnici și Coza. Însă una din cele mai mari realizări ale sale pentru comunitatea pe care o reprezenta a fost înființarea Obștii de Moșneni Tulnici, dar și a Obștii Coza. Numai Obștea de Moșneni Tulnici deține în proprietate peste 14 mii de hectare de pădure, administrată de Ocolul Silvic Privat Tulnici, înființat tot de primarul Vasile Aguridă.
   Fostul viceprimar Ion Buture spune că Vasile Aguridă era „un fel de Åžtefan cel Mare al Vrancei”, persoana care s-a luptat ca pădurile obștenilor să redevină proprietatea lor. Însă, ca o ironie a sorții, tocmai Obștea Tulnici este cea care a devenit „motiv de conflict” fiind acaparată de interesele unor oameni despre care se spune că nu se dau în lături de la nimic pentru a o exploata și a obține profituri uriașe din avutul întregii comunității. Åži asta în condițiile în care obștenii de rând sunt foarte săraci, fără venituri și nu au lemne să-și încălzească locuințele. Poate că tocmai aceste conflicte din zona Obștii i-au determinat pe oameni să regrete atât de mult o persoană, pe Vasile Aguridă, un primar care le oferea oamenilor din Tulnici „multă stabilitate și atâta siguranță și pe care cred că nu le vom mai avea niciodată!” .
   Vasile Aguridă era membru PSD din 1998, primar al comunei Tulnici din anul 2000 și se afla la cel de-al treilea mandat de edil șef.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?