Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mihai Albu expune la Muzeul de Arte Aplicate din Leipzig


   Două perechi de pantofi create de designerul român Mihai Albu au fost incluse în expoziția „Pășind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi”, care va fi deschisă în perioada 28 martie – 29 septembrie la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, potrivit site-ului instituției. Expoziția, care cuprinde 150 de perechi de pantofi al căror design este semnat de creatori din mai multe țări, are ca scop să prezinte o incursiune în diferite stiluri și evoluția lor, de la piesele arhitecturale până la creații îndrăznețe, care inspiră ironie sau au mesaj social.
   Astfel, selecția designerilor a fost una eterogenă, singurul lucru comun fiind pasiunea și dedicarea pentru pantofi. Mai mult decât atât, creațiile care vor fi expuse dezvăluie profunzimi culturale și estetice mai puțin explorate până în prezent. Dintre creațiile designerului român Mihai Albu au fost alese două, despre care acesta spune că reflectă ideea expoziției, care are o strânsă legătură cu arhitectura.
   Cele două perechi de pantofi selectate de curatorii expoziției de la Leipzig sunt din colecții lansate de designer în 2010 și 2011. Mihai Albu, fost arhitect, combină matematica, arhitectura și arta în creațiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român folosește piele franțuzească, pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări și mici bucăți de oglindă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?