Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv s-au bătut în toaleta unităţii


   Doi elevi ai Liceului cu Program Sportiv s-au luat la bătaie, unul dintre ei ajungând la spital. Agresorul riscă să fie exmatriculat, iar elevul bătut s-ar putea alege cu nota scăzută la purtare. Până ieri nu a fost depusă nicio plângere la Poliție.

   Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul cu Program Sportiv din Focșani, a ajuns la spital marți, după ce a fost bătut de un coleg cu doi ani mai mare, în toaleta unității de învățământ. Medicii l-au diagnosticat cu mai multe leziuni, printre care fracturi ale oaselor nazale și un traumatism cranio-facial acut închis cu hematom. Bătaia a pornit de la o banală îmbrânceală, după cum mărturisește chiar elevul acuzat de provocarea acestui incident. „Pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean la ora 18.33. Aici, medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranio-facial acut închis cu hematom și echimoză frontală stângă, traumatism piramidă nazală și epistaxis posttraumatic oprit spontan și fractură oase proprii nazale. A fost internat la Secția de Chirurgie bucomaxilo facială de unde a fost externat azi (ieri-n.r.)”, a spus Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Focșani.
   Potrivit celor din conducerea Liceului cu Program Sportiv Focșani, incidentul este unul regretabil și prin urmare, vor fi luate măsuri drastice. Elevul bătut riscă să fie sancționat cu scăderea notei la purtare, în vreme ce bătăușul ar putea fi chiar exmatriculat. „Regretăm că s-a întâmplat, asta pentru că nu am mai avut astfel de incidente. A fost o altercație produsă între doi elevi în toaletă, pe timpul pauzei. A fost oprită la timp de către profesorul de serviciu și directorul adjunct. Elevii s-au lovit reciproc. Ambii sunt vinovați, cel care a fost lovit a ripostat și el, după un schimb de replici. Elevul de clasa a IX-a riscă nota scăzută la purtare, cel de-a XI-a riscă exmatricularea. S-a luat legătura cu părinții elevilor. Se va întocmi un raport de către comisia de violență, care va fi înaintat Consiliului Profesoral, ce va urma să fie trimis și Consiliului de Administrație”, a precizat directorul Liceului cu Program Sportiv, Petruț Mihai. De altfel, ieri au fost chemați la liceu și părinții celor doi.

Elevul bătăuș își cere scuze
 
   George Trifan, elevul care și-a băgat colegul în spital, spune că regretă cele întâmplate, ba chiar și-a cerut și scuze. El spune că abia după ce incidentul s-a consumat și-a dat seama de gra-vitatea faptelor sale. „A pornit totul de la o îmbrânceală, dar nu vreau să discut, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. A fost un schimb de îmbrânceli și de palme. Mi-am cerut scuze. Åžtiu că astfel de gesturi pot degenera și îmi pare rău. Este prima dată când am făcut asta și va fi și ultima”, a spus George Trifan. Elevul este în clasa a XI-a și s-a făcut remarcat ca portar. Răzvan Samoilă, elevul bătut, nu a vrut să declare nimic despre ceea ce s-a întâmplat.
   Pentru că liceul nu are bani pentru angajarea unui paznic, s-a propus angajarea unuia cu sprijin financiar din partea comitetului de părinți, așa cum de altfel se procedează în multe licee din țară. Paznicul își va începe lucrul chiar de săptămâna viitoare.
   Directorul adjunct al LPS, Ionel Agrigoroaie, cel care a oprit altercația, spune că i-a oferit primul ajutor elevului bătut, care a refuzat inițial să meargă la doctor. Acasă, a început să se simtă rău, iar părinții l-au dus la spital. „Am văzut că s-au îmbulzit în ușă și am intrat în baie după ei. Faptul era consumat. Ar trebui personal special de pază, care să fie permanent pe perioada cursurilor, nu eu, ca profesor, care am și ore, trebuie să răspund și de altele și de pază. Nu știu dacă eu, ca profesor, am toate abilitățile de a păzi, de a investiga, de a cerceta, ce să fac, să mă bat cu ei? Dar dacă este o profesoară de serviciu, ce să facă? Pe timpul zilei avem elev de serviciu și profesor de serviciu, paznic există doar pe timpul nopții și camere de luat vederi”, a spus Ionel Agrigoroaie.
   Poliția a intrat pe fir și va investiga acest caz pentru a adopta măsurile ce se impun. Până ieri însă, elevul bătut nu a depus plângere la poliție împotriva colegului bătăuș. „La data de 5.03, la ora 20.00, dispecerul de serviciu al municipiului Focșani a fost sesizat cu privire la faptul că la secția ORL din cadrul Spitalului de Urgență Focșani este internat S. A. R., de 16 ani, din comuna Cotești, elev în clasa a IX-a, cu diagnosticul de traumatism cranio-facial acut închis, traumatism piramidă nazală, fractură oase proprii nazale prin agresiune. În urma investigațiilor efectuate de lucrătorii din cadrul Poliției de Proximitate, a rezultat că acesta a fost lovit cu pumnul în dreptul feței de T. G., elev în clasa a XI-a. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe”, au transmis polițiștii, prin intermediul unui comunicat.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?