Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Sechestre pe bunurile învinuiţilor din dosarul deturnării de fonduri de la Mera


   Audierile în dosarul deturnărilor de fonduri de la Mera au continuat și ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Printre cei care au dat declarații s-ar număra și primarul comunei, Ion Sticlaru. Potrivit unor surse oficiale, cei șase învinuiți din dosar s-au ales cu sechestre pe bunurile pe care le dețin, respectiv imobile și autoturisme.
   Săptămâna trecută, doi dintre învinuiți, respectiv Aurel Trifan, fost viceprimar al comunei Mera, și omul de afaceri Dumitru Tîrlă au fost la un pas de a fi arestați preventiv, fiind reținuți pe bază de ordonanță. Instanța de judecată a decis că aceștia pot fi cercetați în stare de libertate și le-a fixat ca măsură preventivă obligarea de a nu părăsi țara pentru următoarele 30 de zile.
   Potrivit anchetatorilor, fostul viceprimar a încheiat mai multe  contracte în fals, în anii 2008 și 2009, cu trei firme din Vrancea, constând în prestări servicii, lucrări de transport și balastare pietriș, construcție drumuri și poduri în comuna Mera, lucrări care fie s-au executat parțial, fie nu s-au executat deloc. Facturile emise în baza acestor contracte au fost plătite de Trifan, în calitate de înlocuitor al ordonatorului principal de credite, aspecte ce au condus la crearea unui prejudiciu de 763.159,98 lei.
   În urma încheierii în fals a două contracte, având ca obiect transport pietriș și balastare drumuri comunale, firma administrată de Dumitru Tîrlă a  încasat în mod nejustificat suma de 198.066,48 de lei. Față de Tîrlă se fac cercetări pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu, uz de fals și complicitate la fals intelectual, iar față de Aurel Trifan pentru deturnare de fonduri, fals intelectual și uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată, angajarea de cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, lichidarea unor cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, complicitate la infracțiunea de fals intelectual, fals și uz de fals, precum și complicitate la înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?