Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Măsuri de prevenţie împotriva coronavirusului


   Medicii din spitale au intrat în alertă deoarece un nou virus amenință România.  Este vorba de coronavirus, care provoacă infecții respiratorii grave. La nivel mondial, a provocat deja decesul mai multor persoane.
   Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au transmis fiecărui spital din județ liste cu o serie de măsuri ce trebuie luate pentru a preveni apariția acestui virus. „Am primit de la Centrul Național de Boli Transmisibile o informare alături de un ghid de prevenție împotriva acestui virus. La noi în țară nu au fost raportate cazuri, ci numai în Anglia. Așa că am transmis și noi acest ghid de prevenție la toate spitalele din județ. Coronavirus este un virus care cauzează infecțiile respiratorii, are cale de transmitere aeriană, așa că le-am recomandat cadrelor medicale să poarte echipamentul de protecție, să izoleze bolnavii cu probleme respiratorii”, a precizat medicul epidemiolog Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea.
   Reprezentanții spitalelor din Vrancea ne-au precizat că ghidul transmis de cei de la DSP a fost înmânat medicilor șefi de secție, care la rândul lor au instruit personalul medical din subordine. „După ce am primit măsurile preventive de la DSP, am făcut întrunire cu medicii șefi de secție, cărora le-a fost prezentată conduita, pentru a preveni apariția acestui virus”, spune medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului Adjud. „Ghidul transmis de DSP i l-am înmânat directorului medical, care l-a prezentat medicilor și personalului auxiliar”, spune și Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.
   Medicii epidemiologi spun că acest virus cauzează probleme respiratorii grave, pacienții care sunt infectați ajungând să nu mai poată respira decât cu ajutorul aparatelor. „Coronavirus are cale de transmitere aeriană, cauzând afecțiuni respiratorii grave, chiar și insuficiență respiratorie. Unii pacienți au nevoie de susținere cu oxigen, dacă au contractat acest virus. El se manifestă ca o viroză respiratorie cu tuse, dificultăți în respirare, febră”, a explicat medicul epidemiolog Marina Maiorov.
   Potrivit presei centrale, coronavirusul face parte din familia virușilor care provoacă sindromul respirator acut sever, cunoscut sub denumirea de SARS, care s-a răspândit la nivel global și a ucis sute de oameni în 2003. Ultimul caz de infecție cu acest virus a fost identificat în Londra, recent, la un bărbat originar din Qatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?