Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Maşinile abandonate pot sta NON STOP la depozitul de Ridicări Auto


   Depozitarea se face pe banii proprietarilor. Pentru fiecare zi se plătește o taxă de 25 de lei. Recordul este deținut de un cetățean care și-a abandonat la depozit mașina ridicată de pe stradă, de mai bine de 4 luni.

   Oricare cetățean căruia i s-a ridicat mașina parcată neregulamentar o poate lăsa la Depozitul de Ridicări Auto, situat pe strada Răsăritului din Focșani o perioadă nelimitată de timp. Pentru fiecare zi de depozitare, taxa este de 25 de lei. În Regulamentul pentru ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor oprite sau staționate neregulamentar nu se precizează ce se întâmplă cu mașinile ridicate de angajații Direcției de Dezvoltare și pe care proprietarii nu vin să le mai ia. În această situație este un autoturism marca Hyundai, care stă la depozit încă din luna octombrie, anul trecut. Din cauza taxelor pe care le are de plătit, atât pentru ridicarea mașinii cât și pentru fiecare zi de depozitare, proprietarul a ajuns acum la suma record de peste 3.500 de lei. Dacă ar fi să-și vândă autoturismul acum, valoarea obținută ar fi mai mică decât cea a taxelor și a amenzilor acumulate. În primă fază, proprietarul a venit la depozitul de Ridicări Auto și a spus că nu are bani pentru a plăti taxa de ridicare de 300 de lei, plus amenda dată de polițiștii comunitari pentru parcare neregulamentară. Mai apoi a spus că altcineva a parcat neregulamentar mașina și că nu el este cel care trebuie să plătească taxa. „A venit la câteva zile după ce i s-a ridicat mașina și a spus că nu are bani. De atunci nu se mai știe nimic de el”, ne-a declarat Marius Pop, șeful Serviciului de Ridicări Auto.

Consilierii locali vor să aducă o modificare Regulamentului

   Temeiul legal în baza căruia se ridică mașinile de pe stradă este Regulamentul pentru ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor oprite sau  staționate neregulamentar, a vehiculelor expuse la vânzare fără autorizare și a  vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/ privat al municipiului Focșani și a taxelor aferente. Acesta a fost promulgat în anul 2008 și de atunci a suferit diverse modificări ținând cont de faptul că inițial, ridicarea mașinilor de pe stradă a revenit unei firme private, iar din martie 2011 această obligație a intrat în atribuțiile Direcției de Dezvoltare, din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, prin Serviciul de Ridicări Auto. În acest regulament se precizează zonele unde parcarea autoturismelor este interzisă. Printre acestea se numără: „zone unde prin poziția sa vehiculul oprit sau staționat neregulamentar determină perturbarea traficului rutier, pune în pericol siguranța circulației, stânjenește lucrările de igienizare, de reparare a drumurilor publice și de refacere a marcajelor de circulație corespunzătoare; pe trecerile pentru pietoni și în dreptul indicatoarelor rutiere „TRECERE PENTRU PIETONI „; partea carosabilă a drumurilor publice și în piețe, în zona de acțiune a indicatoarelor  de  circulație: oprirea  interzisă,  staționarea interzisă sau accesul interzis, însoțite de indicatoare adiționale „ridicare autoturism”, semn pe care va fi înscris numărul de telefon la care se pot obține informații”, se arată în regulamentul amintit.
   În acest regulament, ca de altfel și în modificările ulterioare aduse acestuia, nu se precizează ce se întâmplă în situația în care, proprietarul nu vine să-și mai ia mașina ridicată și depozitată, de la depozitul Serviciului de Ridicări Auto. „Am înțeles că urmează să se facă o propunere în Consiliul Local pentru a stabili ce se întâmplă cu mașinile ridicate și care nu mai sunt luate de proprietar”, ne-a declarat Neculai Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?