Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Procurorii nu au atacat cu recurs decizia de a-i lăsa în libertate pe Aurel Trifan şi Dumitru Tîrlă


   Procurorii nu au atacat cu recurs hotărârea prin care magistrații Tribunalului Vrancea au decis respingerea propunerii de arestare preventivă formulată pe numele lui Aurel Trifan, fostul viceprimar al comunei Mera, și a afaceristului Dumitru Tîrlă. Judecătorii au stabilit ca aceștia să nu poată părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile și să respecte mai multe obligații, cum ar fi să se prezinte la audieri și la Parchet de câte ori vor fi chemați, să se prezinte la organul de poliție care a fost desemnat să-i supravegheze, să nu își schimbe locuința fără încuviințarea organului care a dispus această măsură și să nu dețină arme. „Obligă inculpații ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi țara, să respecte și următoarele obligații: – să nu se deplaseze la sediul Primăriei comunei Mera, județul Vrancea( UAT Mera); – să nu intre în contact cu numiții: S. I., Åž. M., N. M., I. I.; – interzice inculpaților să comunice între ei direct sau indirect. Stabilește ca organ de supraveghere Poliția comunei Mera județul Vrancea”, se arată în hotărârea luată de judecători. 
   Reamintim că miercuri, Trifan și Tîrlă au fost reținuți de procurori pe bază de ordonanță. Aceștia sunt cercetați într-un dosar, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru deturnare de fonduri, după ce ar fi încheiat în fals contracte de prestări servicii, pentru balastarea unor drumuri comunale și construcții de poduri. Astfel, față de Tîrlă se fac cercetări pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu, uz de fals și complicitate la fals intelectual, iar față de Aurel Trifan pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, fals  intelectual și uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată, angajarea de cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, lichidarea unor cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, complicitate la infracțiunea de fals intelectual, fals și uz de fals, precum și complicitate la înșelăciune. Potrivit anchetatorilor, fostul viceprimar a încheiat în fals, în anii 2008 și 2009, mai multe contracte, cu trei firme din Vrancea constând în prestări servicii, lucrări de transport și balastare pietriș, construcție drumuri și poduri în comuna Mera, lucrări care fie s-au executat parțial, fie nu s-au executat deloc. Facturile emise în baza acestor contracte au fost plătite de către  Trifan, înlocuitor al ordonatorului principal de credite, aspecte ce au condus la crearea unui prejudiciu de 763.159,98 lei.
   Astfel, în urma încheierii în fals a două contracte, având ca obiect transport pietriș și balastare drumuri comunale, firma administrată de Dumitru a încasat în mod nejustificat suma de 198.066,48 de lei. 
   În același dosar sunt cercetate și alte persoane, printre care și contabilul și secretarul comunei Mera, administratorii unor societăți comerciale din zonă, dar și primarul Ion Sticlaru.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?