Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Profesor acuzat că a pălmuit un elev


   Tatăl unui elev de clasa a VIII-a din Tîrîtu, comuna Poiana Cristei, îl acuză pe profesorul de matematică de la Åžcoala Gimnazială că, joia trecută, i-ar fi lovit copilul. Ion Moraru cere destituirea cadrului didactic. El spune că dascălul a recunoscut în fața directorului acest incident, intolerabil în opinia sa. „A recunoscut în fața doamnei director că este vinovat. De față cu toată clasa l-a lovit pe copil peste ochi, iar copiii din clasă mărturisesc ce au văzut. Copilul meu se certa cu un alt coleg și profesorul l-a lovit. Nu are voie să-l lovească, nu-i așa?”, a precizat Ion Moraru.
   Profesorul de matematică Liviu Văsianu susține că nu a vrut să lovească elevul, ci a încercat să aplaneze conflictul dintre acesta și un coleg de clasă. În acel moment, din greșeală, l-a lovit cu palma peste față pe fiul lui Ion Moraru. „La Åžcoala Tîrîtu se predă simultan la clasa a VI-a și a VIII-a. Predam la ora de matematică pentru clasa a VI-a, iar cei de clasa a VIII-a aveau activitate independentă. Elevul Moraru împreună cu al lui coleg de bancă s-au luat la bătaie, am încercat să îi despart și mâna mea a venit peste ochiul copilului. Nu am vrut să se întâmple asta”, a spus profesorul Liviu Văsianu.
   Cei din conducerea unității de învățământ din Poiana Cristei spun că au luat la cunoștință despre acest incident. Profesorul Liviu Văsianu este calificat pe disciplina matematică, fiind foarte bine primit în colectivul școlii. „Am discutat cu profesorul și cu părintele. Am înțeles că a dorit să despartă copiii, pentru că se ciufuleau în timpul orei. Nu au mai fost aduse reclamații la adresa domnului profesor. Noi ne-am bucurat că am putut avea profesor calificat pentru elevii din acest sat, dumnealui fiind un bun profesor cu experiență. O să mai cercetăm cazul”, a spus Dumitra Sali, directorul Åžcolii Poiana Cristei.
   Părintele copilului lovit, Ion Moraru, este hotărât să depună plângere la Inspectoratul Åžcolar Județean.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?