Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Alte opt cazuri de hepatită A, diagnosticate în Tulnici


   Alte 8 cazuri de hepatită A au fost confirmate în Tulnici. Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea ne-au precizat că în total, de la apariția primului caz de hepatită A din Tulnici, 25 de persoane au fost diagnosticate cu această boală. Toți bolnavii au primit tratament specific în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani.
   Potrivit medicilor din cadrul DSP,  în urma testării probelor de apă prelevate de la izvorul de unde se aprovizionează cu apă persoanele din comunitatea în care s-a descoperit focarul de hepatită A, s-a stabilit că nu apa este vinovată de apariția focarului de infecție. Aceștia spun că persoanele respective s-au îmbolnăvit din cauza igienei precare, având în vedere că hepatita A este cunoscută popular sub denumirea de „boala mâinilor murdare”.
   Reamintim că, în februarie, mai mulți copii și adulți din Tulnici au ajuns la spital după ce au fost diagnosticați cu hepatită A. Drept urmare, școala din localitate și locuințele acestora au fost dezinfectate, pentru a se evita o epidemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?