Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

PROGNOZA METEO: vremea se încălzeşte


   Joi, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul țării, unde doar ziua izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă în special în sudul teritoriului, vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -12 grade. Noaptea și dimineața, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

   Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat mai ales ploi în vestul și nordul țării. Noaptea nebulozitatea se va accentua în jumătatea de nord a teritoriului, unde local vor cădea precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări la munte, dar izolat și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

   Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce până pe10 martie. În MOLDOVA, temperaturile maxime se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius, exceptând ziua de 1 martie când acestea vor atinge 8 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice diurne vor scădea ușor și se vor situa la medii de 2…4 grade Celsius. În primele nopți temperaturile vor fi în medie în jur de 1 grad, după care valorile nocturne vor fi negative, în medie în jur de – 4 grade Celsius, exceptând intervalul 5-7 martie când se vor situa în jur de – 6 grade.
   Vor cădea precipitații slabe, mixte, în primele trei zile ale intervalului, dar trecător și în perioada 2-9 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?