Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Zeci de mii de pacienţi, trataţi la UPU din cadrul Spitalului Judeţean


   Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Focșani este secția cu cel mai mare volum de activitate. Numai anul trecut, 43.992 persoane au ajuns la UPU pentru a primi îngrijiri medicale, drept urmare un singur medic a fost nevoit să consulte mii de pacienți. Poate și din acest motiv, sunt pacienți nemulțumiți că trebuie să aștepte destul de mult până să fie investigați de un cadru medical. Medicii au constatat că gravitatea cazurilor crește de la an la an, dar și numărul pacienților. Potrivit reprezentanților UPU, în 2012 s-au prezentat cu 2 mii mai mulți pacienți față de 2011. Din numărul total de pacienți prezentați, aproximativ 50% au reprezentat urgențe majore, restul afecțiunilor putând fi tratate și de medicii de familie.
   Cadrele medicale din cadrul UPU au precizat că, în urma statisticilor efectuate, s-a observat că numărul prezentărilor care ajung la UPU crește constant în perioada sărbătorilor legale și în zilele de sâmbătă și duminică. Această creștere este motivată de faptul că medicii de familie și cei din policlinici au liber în acele zile. „Conform statisticilor, numărul de prezentări la UPU creștea constant în perioada sărbătorilor legale și în zilele de sâmbătă și duminică. În ultima perioadă, s-a constatat o creștere a numărului de pacienți, fără a mai exista o deosebire între zilele lucrătoare și cele de sărbătoare. Aglomerația în cadrul UPU este la fel de mare atât ziua cât și noaptea”, spun reprezentanții UPU. 
   Din cauza lipsei de medici, un singur doctor din cadrul UPU a fost nevoit să consulte anul trecut peste 7 mii de pacienți. În prezent, în cadrul unității își desfășoară activitatea șase medici, dar necesarul este de 11 doctori. Pentru a suplini lipsa de personal, unitatea a intrat în contract  de cola¬ borare cu doi medici, dr. Decebal Popescu, de la Spitalul Militar, și dr. Laurențiu Albiș, de la Serviciul de Ambulanță Județean, care fac gărzi. Cei șase medici care activează în gradul UPU sunt Dana Mariana Dincă, care este și medicul șef, Monica Dragomir, Cecilia Manolea, Cornel Å¢iu, Alexandru Vrabie și Cristina Teodora Ciocan.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?