Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Copilărie umbrită de boală


Astăzi, în timp ce majoritatea copiilor așteaptă daruri din partea părinților, sunt și copii pentru care viața nu a fost atât de roz. În județul nostru, sunt aproape o sută de copii care suferă de boli grave și pentru care fiecare zi în plus este un prilej de sărbătoare. Numai anul acesta, în Vrancea, trei copii au fost diagnosticați cu cancer iar anul trecut, încă un suflet a picat pradă acesti boli nemiloase. Åži cu siguranță sunt mult mai mulți copilași care suferă de această boală, dar statisticile în acest sens sunt realizate pe număr de cazuri, nu și pe categorii de vârstă.
Totodată, în județul nostru, aproximativ 60 de copii cu vârste de până în 18 ani, suferă de diabet, fiind nevoiți să-și administreze insulină. Totuși, medicii avertizează că cei care sunt predispuși la această boală sunt copiii sedentari, care nu fac sport, stau mult la calculator și mănâncă alimente de tip fast food cu un număr mare de calorii. Cel mai trist este faptul că mulți părinți află prea târziu că cei mici sunt bolnavi. În țara noastră, 3.000 de copilași suferă de diabet, și aproape 60% dintre ei au între 6 și 18 ani. SIDA este o altă boală cu care se confruntă 10 copii din județul nostru.
Majoritatea pro-blemelor cu care se confruntă sunt, în consecință, din ce în ce mai complexe, iar discriminarea și stigmatul rămân în continuare principalele obstacole pe care trebuie să le depășească în societatea românească. Din fericire, boala sărăciei, tuberculoza, a ferit copiii din Vrancea anul acesta și anul trecut, nefiind semnalat nici-un astfel de caz. Pe lângă aceste boli grave, micuții județului mai suferă și de alte afecțiuni, care le umbresc copilăria. Cu toate astea, ei încă au pu-terea să zâmbească și să dăruiască dragoste…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?