Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Săli pentru vizite în secţiile Spitalului Judeţean


   Fiecare secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani va avea câte un spațiu pentru vizite, situat la intrarea în secție, pentru ca aparținătorii să nu mai intre în saloane și să perturbe astfel desfășurarea actului medical. Decizia a fost luată de conducerea unității, ținând cont că medicii din secții s-au plâns că noul program de vizită, impus de Ministerul Sănătății și care a intrat în vigoare de la începutul anului, se suprapune cu activitățile medicale efectuate în spital, respectiv tratamentele, contravizita și chiar masa pacienților.
   Lucrările pentru amenajarea unui astfel de spațiu au debutat deja la Secția de Chirurgie, urmând ca în perioada următoare să fie realizate și la celelalte secții din spital. „Aceste spații sunt realizate la intrarea în fiecare secție. Aici, pacienții vor putea veni să stea de vorbă cu aparținătorii. Astfel de săli de vizită există în toate spitalele mari din țară. Momentan, lucrările au început la Secția de Chirurgie, urmând să căutăm mobilierul și mocheta care va fi pusă pe jos, după care vor continua la fiecare secție”, ne-a declarat Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean. 
   De la 1 ianuarie, programul de vizită în spitale a fost mo-dificat. Mai exact, de luni până vineri, în intervalul orar 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 10.00 – 20.00 pacienții pot fi vizitați de aparținători. Înainte, programul de vizită era zilnic între 13.00 și 16.00, iar cei care doreau să intre în spital în afara acestor ore trebuiau să plătească o taxă de cinci lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?