Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Aproximativ 30 de familii din Adjud, evacuate din locuinţele sociale


   Aproximativ 30 de familii care stau în locuințele sociale situate pe raza municipiului Adjud vor fi evacuate ca urmare a datoriilor acumulate la utilități și chirii. Primarul Constantin Armencea a declarat că aceste evacuări vin în urma acțiunilor în instanță făcute de către firmele care asigură utilitățile și care au de recuperat peste 1,5 miliarde de lei vechi. „Aproximativ 30 de familii care locuiesc cu chirie în locuințele sociale ar putea să piardă aceste locuințe și să fie evacuate ca urmare a datoriilor acumulate la utilități. Fiecare din aceste familii are datorii restante de peste 5.000 de lei și refuză să plătească pe motiv că nu au bani. În acest context, am fost informat că deja s-a obținut în instanță evacuarea acestor familii rău platnice”, a precizat primarul Constantin Armencea.
   Acesta a adăugat că nu există nicio posibilitate de recuperare a acestor bani deoarece, chiar dacă aceste familii primesc ajutoare sociale, banii sunt virați direct pe card, în conturile beneficiarilor. „Până să se treacă la această modalitate de plată, de a vira banii direct în contul beneficiarilor, primăria efectua aceste plăți și în acest mod reținea o parte din acești bani în contul datoriilor la utilități și chirii. Însă, în prezent acest lucru nu mai este posibil”, a mai spus primarul Constantin Armencea.
   De cealaltă parte, beneficiarii locuințelor sociale spun că nu au bani și de aceea se află în situația de a fi evacuați. „Nu avem locuri de muncă, nu avem salarii și de aceea nu plătim. Cu banii din ajutorul social luăm mâncare la copii”, susține unul dintre beneficiarii locuințelor sociale.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?