Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Poezii şi comentarii, în revista şcolară „Nota Bene“


   Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud a lansat, luna aceasta, cel de-al 5-lea număr al revistei școlare „Nota Bene”. Publicația este apreciată, fiind o punte de legătură între colectivul de cadre didactice și actualii și foștii elevi. În ediția din februarie, cititorii vor găsi un editorial scris de profesorul Valentin Dogaru, iar profesorul Ion Croitoru a scris despre Constantin Frosin, un absolvent al Liceului, actualmente profesor universitar și cetățean de onoare al municipiului Adjud.
   În paginile revistei mai sunt prezentate rezultatele de excepție obținute de elevii Liceului Teoretic „Emil Botta” la olimpiadele și concursurile naționale la care au participat, în 2012. Un articol interesant este cel scris de fostul elev Paul Butnaru, actualmente student la Facultatea de Filozofie din Cluj Napoca, acesta comentând „Cartea Amăgirilor”, a lui Emil Cioran. Revista mai publică și poezii compuse de elevii liceului.
   Revista „Nota Bene”, editată de Liceul Teoretic „Emil Botta”, este realizată de un colectiv redacțional coordonat de profesorul Valentin Dogaru, alături de Adriana Diaconu și elevii Claudiu Nicolaev și Alexandra Matei. „În paginile sale se regăsesc, spre a se dărui cititorilor, gânduri, trăiri, așteptări ale celor ce dau renume liceului, elevi, prea puțini însă, dacă ne raportăm la ceea ce reprezintă și pot. De ce oare? Poate din neîncredere în sine, din modestie, din comoditate, din teamă. Fiecare în sine are ponderea sa. Personal cred că din teamă. Trăind într-o lume ca nelumea, sub domnia cantitativului, hăitașii spiritului au devenit din marginali, modele”, spune profesorul Valentin Dogaru, în editorialul său.
   Revista este disponibilă la secretariatul Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?