Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Planul Urbanistic General al Focşaniului va fi corectat până pe 15 martie


   Primarul Decebal Bacinschi a avut săptămâna trecută o întâlnire cu proiectantul Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Focșani, pentru anumite modificări care urmează să fie aduse acestui Plan, datorită schimbării legislației. „Modificările vor fi făcute până la data de 15 martie, urmând să obținem avizele necesare de la ministere pentru finalizarea lucrării. Dacă reușim să obținem toate avizele, PUG-ul va fi supus aprobării și în Consiliul Local. Sper ca în două-trei luni de zile să terminăm cu această documentație”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.  
   La momentul întocmirii documentației, reprezentanții Primăriei au luat în considerare, așa cum spunea legea atunci, zona administrativă veche a orașului, cea dinainte de 2012. Anul trecut, a apărut o hotărâre de Guvern prin care se aducea la cunoștința autorităților locale să ia în considerare noua zonă administrativă a orașului. „Actualul PUG trebuie corectat. El a fost proiectat pe vechile limite administrative ale orașului. Acum doi ani de zile noi am avut o discuție cu comunele limitrofe și am stabilit, cu mici excepții, alte limite administrative. Dacă modificările sunt minore, va trebui să rezolvăm problema avizului de mediu, după care să plecăm la avizare la toate ministerele care implică avize pentru acest PUG. Anul trecut a apărut o ordonanță care prevede să revenim la ultimele limite administrative. Nu cred că sunt așa de mari implicațiile pentru că suprafețele care au fost atrase în zona administrativă a orașului nu sunt chiar așa de mari, în special zonele limitrofe”, a completat primarul Bacinschi. 
   Practic, este vorba despre redesenarea limitelor Focșaniului cu localitățile limitrofe, Câmpineanca, Odobești, Vânători,  prin atragerea sau cedarea de terenuri. De asemenea, în interiorul orașului s-au schimbat, de pildă, suprafețele de spații verzi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?