Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Hoţul care a furat ţigări din Paco a fost prins


   Hoțul care a furat țigări din supermarketul Paco din zona „Doi Stejari” a fost prins. Este vorba de George Cătălin Marin, care a și fost arestat preventiv. Polițiștii focșăneni cercetează și doi adolescenți, de 16, respectiv 15 ani, pe care îi acuză că au tăiat cabluri de alimentare ale unor antene de la stații de emisie-recepție.

   Hoțul care a furat țigări din supermarketul Paco din zona „Doi Stejari” a fost prins marți. Ieri, George Gabriel Marin, de 23 de ani, din Focșani, care a dat spargerea la Paco, și Cătălin Asan Cioară, de 24 de ani, din Golești, bănuit că l-a ajutat pe primul la comiterea unor fapte de furt, au fost duși la instanță cu propunere de arestare preventivă. Marin a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar Cioară interdicția de a nu părăsi localitatea. „În cursul zilei de ieri (marți – n.r.), în baza unui plan de acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de furt din societăți comerciale, având în vedere furturile comise pe raza municipiului Focșani din societăți comerciale, au fost identificați M. Gabriel și C. A. Cătălin, care de la sfârșitul anului trecut și până în prezent au pătruns prin efracție în incinta mai multor societăți comerciale, de unde au sustras diferite bunuri și sume de bani. Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale și pentru recuperarea prejudiciului. Prejudiciul a fost estimat la suma de aproximativ 20 mii lei”, ne-a explicat comisarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani.
   Reamintim că vinerea trecută, supermarketul Paco a fost spart. Un bărbat cu o glugă pe cap a intrat în interiorul magazinului, după ce a spart un geam lateral, s-a strecurat printre rafturi și s-a dus glonț la casele de marcat. A căutat bani, dar nu a găsit, așa că și-a umplut o sacoșă cu țigări și a plecat.
   Băieții nu sunt la prima abatere. În urmă cu câteva săptămâni, Marin a atentat la ouăle și ciorba preparată de bucătarii unui restaurant din incinta Sălii Polivalente. La plecare, el a luat și 15 lei. Potrivit oamenilor legii, George Gabriel Marin a mai fost condamnat pentru o tâlhărie. Împreună cu amicul Cioară, el este suspectat și de spargerea mai multor sedii de societăți. Din informațiile primite de la anchetatori, cei doi au furat plasme, sisteme audio, produse alimentare, țigări, alcool, dar și mici sume de bani, pe care le-au găsit prin sediile societăților sparte. Sursele noastre ne-au precizat că cei doi au acționat în perioada august 2012 – februarie 2013, iar printre societățile prădate s-ar număra și un magazin de haine de firmă, de pe Bulevardul Unirii.
   Polițiștii nu exclud ca cei doi să mai fi făcut echipă și în alte situații, motiv pentru care continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate activitatea infracțională și prejudiciul creat.

Copii prinși la furat

   Polițiștii focșăneni cercetează și doi adolescenți, de 16, respectiv 15 ani. Unul este din Vizantea Livezi, celălalt din Vrâncioaia.
   În noaptea de 12 spre 13 februarie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Focșani, care erau în patrulare, au observat doi copii care tăiau cablurile de alimentare ale antenelor de la stațiile de emisie-recepție amplasate pe cupolele a trei autoturisme, parcate pe o stradă din Focșani. Polițiștii ne-au precizat că cei doi copii sunt cercetați în stare de libertate.
   Oamenii legii trebuie să identifice părțile vătămate, dar și să stabilească întreaga activitate infracțională a hoților minori. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?