Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Prefectura verifică retrocedările de la Dumitreşti


   Zeci de dosare de retrocedare de la Dumitrești vor fi reanalizate de Comisia Județeană de Fond funciar, în ședința de marțea viitoare. Aproximativ 20 de săteni din Dumitrești au venit în audiență la subprefectul Cristi Misăilă, ieri, și s-au declarat nemulțumiți de modul cum a fost aplicată legea.
Scandalul de la Dumitrești a izbucnit după ce foștii membri ai Comisiei Locale de fond funciar au aprobat, în aprilie 2012, procese verbale de punere în posesie pentru 23 de săteni, cu o suprafață de circa 56 de hectare. Aceste procese verbale nu respectau însă, anexa 49 a hotărârii Comisiei Județene de fond funciar, în baza căreia au fost emise. În fapt, prin aceste documente, oamenii erau puși în posesie pe alte amplasamente decât cele la care ar fi avut dreptul atât prin sentința civilă cât și prin hotărârea Comisiei Județene. În consecință, procesele verbale au fost anulate de comisia locală condusă de noul primar, Petrică Dogaru. Culmea este că procesele verbale în cauză au fost emise abia în aprilie 2012 deși fostul primar, Sandu Crintea, putea să facă acest lucru încă din 2009, când a fost emisă hotărârea Comisiei Județene de fond funciar, prin care oamenii primeau terenurile pe care le-au solicitat.
   Subprefectul Cristi Misăilă ne-a declarat că situația sătenilor de la Dumitrești va fi analizată în prima ședință a Comisiei Județene de fond funciar. Atunci se va stabili dacă anularea proceselor verbale de către Comisia locală a fost legală sau nu. „Analizăm problema reclamată de cetățenii din Dumitrești. Aștept do-cumentele oficiale de la Consiliul Local Dumitrești, de la Oficiul de Cadastru și vom discuta în ședința Comisiei Județene acest caz. Acolo vom stabili dacă e legal ce a făcut Comisia locală atunci când a anulat procesele verbale de punere în posesie”, a afirmat subprefectul Cristi Misăilă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?