Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO: Regulament pentru mai multă siguranţă în şcoli


   Directorii unităților de învățământ din județ vor trebui să finalizeze cât mai urgent statisticile privind asigurarea pazei unităților de învățământ, situații care trebuie trimise până joi la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ). Fiecare director va trebui să specifice clar dacă unitatea de învățământ dispune de paznici, iar dacă da, câți sunt, dacă au contracte cu firme de pază și ce alte măsuri de siguranță au adoptat.
   În cadrul unei întâlniri care a avut loc ieri la Prefectură, conducerea ISJ și liderii de sindicat au ajuns la o înțelegere privind adoptarea unui așa numit „Regulament Cadru”, valabil pentru toate unitățile de învățământ, în care să fie stipulate clar drepturile elevilor, profesorilor și părinților. Prefectul Cătălin Popescu și subprefectul Cristi Misăilă se vor întâlni săptămâna viitoare, cu reprezentanți ai ISJ și ai sindicatelor din învățământ, ai părinților și elevilor pentru a pune la punct ultimele detalii ale regulamentului. La întâlniri este așteptat să ia parte și deputatul PSD Angel Tîlvăr, care este președintele Comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților. Regulamentul urmează a fi aprobat de fiecare unitate de învățământ în parte, cu eventuale modificări, în funcție de specificul fiecăreia.
   De asemenea, problema siguranței în școli este și în atenția primarului Focșaniului, Decebal Bacinschi. „Dorim să facem o situație, să vedem ce personal avem în fiecare unitate de învățământ și să luăm niște măsuri, pentru că nu vrem să mai avem probleme cum au fost la Åžcoala nr 7. La următoarea ședință de Consiliu Local vom pregăti un material, în care vedem cum putem rezolva această problemă”, a spus primarul în cadrul ședinței de Consiliu Local, de ieri.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?