Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

MITING pentru susţinerea profesorului bătut în Şcoala 7


   Profesorul de muzică Mircea Ianchievici nu s-a prezentat ieri la Åžcoala nr.7 pentru a da explicații cu privire la incidentul produs luni și în care a fost implicat, însă a contactat conducerea unității de învățământ pentru a anunța că este în concediu medical, pentru zece zile. În aceste condiții, ancheta internă va fi amânată, iar orele de muzică vor fi susținute de un absolvent al Facultății de muzică. „Nu a venit, dar m-a contactat telefonic la ora 10 (ieri – n.r.), și mi-a adus la cunoștință că este în concediu medical timp de zece zile. Acum ancheta se va amâna deoarece domnul este în incapabilitatea de a se prezenta având în vedere că este în concediu. Concediul medical nu poate fi mai mult de 30 de zile”, a declarat Marin Strapciuc, director al Åžcolii nr.7 din Focșani.
   Acest caz a trezit interesul și totodată revolta cadrelor didactice care au anunțat că astăzi vor ieși în Piața Unirii într-un gest de susținere față de colegul lor. Nu va fi un protest, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nu a fost solicitată o autorizare în acest sens însă profesorii vor să se strângă la un loc și să își arate suportul față de profesorul de muzică Mircea Ianchievici. „Noi suntem alături în calitate de salariați, ne manifestăm indignarea pentru acest incident nefericit. Toți colegii ne solidarizăm în Piața Unirii împotriva umilinței ce o îndură cadrele didactice. Este inadmisibil ca un profesor să primească o corecție la locul de muncă”, a spus Paulina Roșcan, în calitate de salariat al învățământului.
   Aceasta a mai precizat că va cere ministrului Remus Pricopie să intervină personal, dacă este cazul, în soluționarea acestei situații create la Åžcoala nr.7 din Focșani.

Familia ,,bătăușă” ar putea ajunge în fața instanței

   Familia celor doi elevi gemeni agresați, din declarațiile lor și ale martorilor, de profesorul Mircea Ianchievici ar putea ajunge în fața magistraților. Juristul Federației Educației Naționale, filiala Vrancea, federație al cărui membru este profesorul Ianchievici, susține că se adună toate probele necesare pentru a se acționa în instanță în acest caz.
   Avocatul Adrian Ploscaru precizează că acesta este un demers menit să tragă un semnal de alarmă și asupra altor cazuri de violență în care cadrele didactice sunt implicate. „Sindicatul va lua poziție față de agresiunea la care a fost supus domnul profesor și consider că nu este normal ca un cadru didactic să pățească așa ceva, și să nu fie apărat. În decursul anilor cadrele didactice care au fost agresate, nu au fost apărate și de aceea s-a ajuns la situația aceasta ostilă. Domnul profesor are certificat medico-legal cu un număr însemnat de zile de îngrijiri medicale și urmează să-și definitiveze poziția. Nu este normal ca într-o școală să nu existe pază”, a declarat avocatul Adrian Ploscaru.
   Cazul de la Åžcoala 7 din Focșani a condus la adoptarea unor măsuri suplimentare extraordinare pentru asigurarea pazei și integrității copiilor și cadrelor didactice.

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?