Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Lucaci 002. Pauza de la Cuza


   La prima oră a dimineții am ajuns în fața Colegiului Cuza din Focșani. Mulți elevi coborau din ta-xiuri sau mașinile părinților și se grăbeau să intre în liceu. La ora 9.00, unii tineri beau cafea la restaurantul din apropiere, iar alții își cumpără câte ceva de mâncare de la chioșcul din curte.
   Mulți elevi ies din Colegiu cu caiete în mâini, nu știu dacă din dragostea infinită pentru învățătură sau pentru că vor fi ascultați la oră sau vor susține vreun test.
   Pe holuri m-au învăluit parfumurile fine lăsate în urmă de eleve. În clase, câțiva elevi au preferat să amâne ieșirea la aerul rece pentru a mai citi câte ceva pentru ora următoare. Cei mai mulți dintre ei își butonează telefoanele scumpe, iPhone-uri sau alte smartphone-uri de ultimă generație. Pe unii cuziști i-am auzit discutând despre olimpiade, despre materia școlară sau despre pregătirea lor; pe alții, despre postările pe Facebook, haine și un tip sau o tipă mai drăguț (ă).
   Pe „cuziștii” de gimnaziu i-am văzut îmbujorați, alergând și jucându-se.
   Poate elevii Colegiului Cuza respectă cu strictețe Regulamentul sau știu să se ascundă mai bine, pentru că nici în toalete nici în curtea școlii nu era niciun fumător.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?