Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

A făcut o criză de epilepsie în timp ce conducea


   Un bărbat din Hângulești, comuna Vulturu, a ajuns la spital ieri, după ce i s-a  făcut rău la volan. Costel M. se deplasa cu autoturismul pe strada Ana Ipătescu, din Focșani. I s-a făcut rău și a pierdut controlul autoturismului, ajungând cu acesta într-un morman de zăpadă. În momentul incidentului, Costel M. era în mașină cu soția sa.
   Nimeni nu a fost rănit, dar soția bărbatului a cerut ajutorul medicilor, mai ales că știa ce probleme de sănătate are acesta. La fața locului a ajuns un echipaj medical, iar medicul de pe ambulanță a reușit să-l stabilizeze pe șofer. Cadrele medicale ne-au precizat că acesta a suferit „crize comițiale”. Ulterior, Costel M. a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Focșani pentru a primi îngrijiri medicale.
   Din primele verificări a reieșit că bărbatul ar fi epileptic, el luând „carbamazepină”, un medicament indicat în tratarea epilepsiei. Soția acestuia le-a spus medicilor că a mai avut astfel de crize. Polițiștii au suspiciuni cu privire la acest caz și ne-au precizat că se vor face verificări pentru a se stabili dacă există o incompatibilitate între starea de sănătate a șoferului și calitatea de conducător auto. „Vom face adresă către Serviciul Poliției Rutiere și se vor face verificări. Dacă se va stabili că există incompatibilitate între starea de sănătate a bărbatului și calitatea de conducător auto, atunci se vor lua măsurile corespunzătoare și se va dispune anularea permisului de conducere”, a precizat comisarul șef Cătălin Stegărescu, șeful Biroului Rutier Focșani.
   În Legea Circulației sunt trecute 50 de boli incompatibile cu șofatul. Printre cele mai importante sunt: epilepsia, strabismul paralitic, ciroza hepatică, anemia severă, demența, tulburările de personalitate, atrofia parțială nerv optic ambii ochi, epilepsia Grand Mall, miopia forte ambii ochi, schizofrenia afectivă, dar și demența Alzheimer. De asemenea, pe listă se mai regăsesc și retinopatia diabetică, demența mixtă, degenerescența musculară stadiul IV, stenoza mitrală medie și aritmia extrasistolică supraventriculară, AO-atrofia de nerv optic, schizofrenia paranoidă, stenoza aortică și insuficiența respiratorie cronică, arteriopatia obliterantă membre inferioare și tulburările afective bipolare.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?