Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Profesorii care anul trecut au luat peste 7 la Titularizare se pot titulariza


   Profesorii care au susținut examenul de Titularizare în anul 2012 și au  obținut minimum nota 7, dar nu au fost posturi vacante, vor avea posibilitatea să ocupe un post de titular în învățământ, la fel ca ai lor colegi care au susținut examenul începând cu 2008 și până în 2011, inclusiv. Decizia a fost luată, doar verbal deocamdată, în urma discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Educației și cei ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.
   Ministerul Educației, reprezentat de Remus Pricopie, a înaintat deja comisiilor de învățământ din Senat și Camera Deputaților propunerea privind posibilitatea ca și cadrele didactice titularizate în 2012, dar rămase fără post, să aibă șansa de a ocupa un post de titular. În orice caz, profesorilor li s-a recomandat să își pregătească dosarele și să se gândească bine la postul pe care intenționează să îl ocupe. „Ordinul 92 a generat multă nemulțumire, fapt pentru care s-a cerut revenirea asupra lui. Ministerul Educației a înaintat Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților și Senat o cerere prin care să fie modificată metodologia, astfel încât personalul didactic din învățământ, care la examenul de Titularizare a obținut notă peste 7, să aibă posibilitatea de a se titulariza în învățământ în 2013. A trecut de cele două comisii, acest ordin va fi discutat la plenul Camerei Deputaților ca o anexă la buget, pentru că la ora actuală prioritară este legea bugetului. Cred că va dura circa o săptămână. Cert este că prin acest ordin, profesorii care au susținut examenul de Titularizare în 2012 și au obținut medii peste 7 vor avea posibilitatea să se titularizeze în învățământ”, a precizat profesorul Emil Tudor, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.
   Potrivit metodologiei apărute în data de 24 ianuarie, cadrele didactice care au susținut examenul de Titularizare în anul 2012 nu puteau să se titularizeze pe post, dat fiind că ele nu erau cuprinse în listele aprobate de Minister. Altfel spus, candidații care anul trecut au obținut medii peste 7 la examenul de Titularizare, dar nu au reușit să obțină decât o catedră de suplinitor, nu erau luați în calcul în vederea titularizării pe post.
   În schimb, candidații care au susținut și luat examenul de Titularizare în anii 2008, 2009, 2010 și 2011 aveau dreptul, potrivit metodologiei, să participe la acțiunea de mișcare a personalului didactic.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?