Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Deputatul Ciprian Nica: „Avem obligaţia să apărăm drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, nu să le îngrădim“


   Recomandările privind restrângerea libertății de exprimare a presei, care se regăsesc în Raportul MCV, sunt deplasate, antieuropene și împotriva principiilor Constituției României, susține deputatul Ciprian Nica. Parlamentarul de Vrancea arată, într-un comunicat de presă, că Raportul MCV poate fi interpretat ca un atac nejustificat la adresa Guvernului României, venit din partea Comisiei Europene, care pare că s-a lăsat intoxicată de „petiționari”, care pun mai presus de interesele României interesele unor grupuri politice.
   Ciprian Nica este de părere că România are obligația să apere drepturile și libertățile cetățenești, nu să le îngrădească. Deputatul PSD arată că oficialii europeni nu sunt consecvenți în opinii și acuză presiuni din partea presei, în condițiile în care în urmă cu șase luni, prin liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, avertizau că în România libertatea de exprimare este în pericol prin acțiunile Guvernului Victor Ponta „care încearcă reducerea la tăcere a opoziției”.
   Acum, după șase luni, dreptul la opinie este privit ca „presiune”, „hărțuire” și „intimidare prin intermediul presei”. „Liderul PPE nu mai vorbește, astăzi, despre faptul că libertatea de exprimare este în pericol, în schimb CSM, un organism atât de drag Președintelui Traian Băsescu, solicită «reprezentanților autorităților legislative și executive să ia toate măsurile necesare pentru ca ireversibilitatea reformei sistemului judiciar și independența justiției să nu mai poată fi amenințate, inclusiv prin adoptarea unor reglementări care să sancționeze abaterile de la deontologia profesională în mass-media, mai ales atingerea adusă independenței și prestigiului justiției și demnității umane a unor magistrați». Personal, sunt de părere că noi avem obligația să apărăm drepturile și libertățile cetățenești, nu să le îngrădim de dragul unor interese politice prin care se dorește controlarea, și pe viitor, a justiției”, arată deputatul Ciprian Nica.
   Potrivit acestuia, „recomandările Raportului MCV privind îngrădirea libertății de exprimare reprezintă o greșeală de proporții, care anulează sacrificiul a sute de ziariști și militanți din întreaga lume care, anual, se jertfesc pentru acest principiu!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?