Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bîznă şi Dilă, martori în dosarul comisarului Voinea


   Dumitru Dilă, actualul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea, dar și Mirela Bîznă, fosta șefă a instituției, au dat declarații ieri, în dosarul în care fostul lor subordonat, Costel Voinea, este acuzat de luare de mită. Fiercare au declarat ceea ce știa în legătură cu activitatea comisarului acuzat de fapte de corupție.
   Prima a dat declarații Mirela Bîznă. Aceasta a afirmat că a aflat de acuzațiile care i se aduceau fostului său angajat la momentul în care a fost chemată la parchet să dea declarații. Ea a spus că în iunie 2011 a fost contactată de un cetățean, pe la care Voinea fusese în control, care i-a spus că i-a dat bani comisarului „ca să-i plătească o amendă”. Mirela Bîznă a adăugat că în acea perioadă murise mama sa și nu a înțeles prea bine la ce se referea omul, dar a stat de vorbă cu el la sediul Comisariatului. L-a întrebat pe Voinea despre bani, iar acesta a susținut că nu a luat niciun leu, după care nu s-a mai interesat de acest caz. 
   Fosta șefă de la Protecția Consumatorilor a susținut că nu este legal ca un agent economic controlat și amendat să dea bani comisarului să-i achite amenda. Ea s-a plâns instanței că ceva este cusut cu ață albă și că s-a încercat denigrarea instituției. „Am constatat că la anumite documente întocmite de inculpat erau câteva nereguli, nu era trecută ora și ziua întocmirii și lipsea numele celui de-al doilea comisar și obiecțiunile agentului economic. Am discutat cu el și mi-a spus că a uitat să le treacă. A fost sancționat cu avertisment”, a declarat Mirela Bîznă. 
  În timp ce aceasta părăsea sala de judecată, a fost chemat la bară martorul Dumitru Dilă, actualul șef al instituției. Acesta și-a amintit că la Broșteni au existat discuții cu privire la sumă dată comisarului Voinea de doi frați. „L-am întrebat pe Voinea dacă a primit vreun ban sau a făcut ceva nelegal și mi-a spus că nu. Consider că s-au făcut aceste afirmații pentru că unul dintre frați nu a vrut să fie sancționat celălalt. Voinea lucrează de mulți ani și nu a avut probleme. Åžtiu că a fost sancționat de doamna Bîznă, în condițiile în care au fost colegi care au făcut greșeli mai mari”, a declarat Dumitru Dilă.
   În fața judecătorilor au mai fost prezenți și alți comisari, respectiv Lidia Barac și Gabriel Peicu, care au declarat că nu au cunoștință de nereguli privind comportamentul inculpatului. Instanța a acordat un nou termen de judecată.
   Reamintim că Voinea este acuzat că ar fi primit mită de la unii agenți economici la care a mers în control. Acesta a fost arestat în decembrie 2011 și a stat câteva luni în arest. În luna martie 2012, Voinea a fost pus în libertate de magistrații Curții de Apel Galați. Comisarul a susținut în fața anchetatorilor că nu are nicio legătură cu aceste fapte, motiv pentru care nu le-a recunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?