Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbaţii căsătoriţi care se ocupă mult de menaj au mai puţine relaţii sexuale


   Cu cât un bărbat căsătorit se ocupă mai mult de treburile casei, cum ar fi bucătăria, curățenia sau spălatul vaselor, cu atât întreține mai puține relații sexuale cu consoarta, conform unui studiu publicat în numărul din februarie al Revistei Americane de Sociologie, transmite AFP. Dimpotrivă, dacă bărbatul se dedică activităților în grădină sau meșterește pe la mașină, el pare să intre în grațiile soției care este mai degrabă înclinată să-i ofere favoruri sexuale, conform studiului intitulat ‘Egalitarism: munca menajeră și frecvența raporturilor sexuale în căsnicii’, ale cărui concluzii ‘sugerează importanța perpetuării rolurilor tradiționale pentru bărbați și femei în căsnicie, pentru a menține frecvența raporturilor sexuale din cuplu’.
   Conform lui Sabino Kornrich, cercetător la Institutul madrilen Juan March, coordonatorul acestui studiu, ‘în cuplurile în care bărbații participă într-o măsură mai ridicată la treburile care în mod tradițional revin femeilor se consumă mai puține relații sexuale’.
   După același raționament, în cuplurile în care bărbații se ocupă în principal de treburile considerate drept masculine, raporturile sexuale sunt mai numeroase. ‘Există un fel de scenariu sexual cu roluri bine definite, în care respectarea acestor roluri este importantă pentru manifestarea dorinței sexuale între parteneri’, a mai adăugat Kornrich, care a realizat acest studiu alături de sociologii americani Julie Brines și Katrina Leupp de la Universitatea Washington.
   Acest studiu se bazează pe răspunsurile la un chestionat oferite de 7.002 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?