Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sute de pacienţi au plecat acasă din spitale


   Sute de pacienți, care au fost nevoiți să stea în spitale din cauza viscolului și căderilor de zăpadă de săptămâna trecută, au putut pleca, ieri, acasă. Pentru că de vineri până duminică, inclusiv, au fost blocate externările, nu și internările, în unele cazuri pacienții au fost nevoiți să stea și câte doi într-un pat.
   Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani au externat ieri peste 200 de pacienți. La ordinele reprezentanților Ministerului Sănătății, conducerea Spitalului Județean nu a mai permis efectuarea de externări până ieri, când toate drumurile din județ au devenit practicabile.
Åži la Spitalul din Adjud ieri au fost făcute externări. Managerul unității, medicul Gheorghe Bercea, ne-a precizat că de vineri până duminică, în spital au fost internați 240 de pacienți, în condițiile în care unitatea dispune de 172 de paturi. „Am externat în jur de 100 de pacienți. Sporadic au fost și câte doi într-un pat, pentru că nu am avut voie să facem externări. Acum situația a revenit la normal, pentru că drumurile s-au deblocat, iar oamenii au putut pleca acasă”, spune medicul Gheorghe Bercea.
   Åži medicii de la Spitalul din Panciu au fost nevoiți să pună pacienții câte doi într-un pat. Managerul Nicolai Mărăscu a precizat că cele mai solicitate secții au fost Internele și Pediatria. „Azi au fost externați 11 pacienți. Au fost și câte doi într-un pat, dar am folosit și paturile de spitalizare de zi, ca să internăm pacienții. Acum nu mai suntem aglomerați”, a afirmat acesta. Åži medicii de la spitalele din Dumbrăveni și Vidra au făcut externări ieri, dar în număr mai mic.

Ambulanțele au făcut sute de kilometri

 
   Tot din cauza căderilor masive de zăpadă, nici ambulanțele nu au mai putut face transferuri interclinice. Pentru că ieri nu mai erau probleme din cauza zăpezii, toate drumurile fiind deblocate, ambulanțele au lucrat la foc continuu, fiind efectuate 10 transferuri interclinice la spitalele din Iași și București. „Din cauza faptului că ninsorile și viscolul din ultimele zile au blocat drumurile, timp de 3 zile Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea nu a mai efectuat transferuri de pacienți între spitale. Începând de astăzi, acestea au fost reluate. Din acest motiv, numărul de solicitări a crescut, ajungând la 10 cazuri care vor fi transferate la spitalele din Iași și București în cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.)”, ne-a declarat managerul SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?