Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Arta populară a fost vedeta programului „Hai să dăm mână cu mână”


   Sala de spectacole a Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei” a fost aseară arhiplină. Tineri, elevi, dar și focșăneni cu părul cărunt s-au bucurat de un spectacol interactiv, intitulat „Hai să dăm mână cu mână”, în care arta populară a fost scoasă la lumină în toate formele sale. Spectacolul, realizat sub forma unui dialog cultural, a adus în fața tinerei generații rapsozi populari, muzica și dansul tradițional popular, prin intermediul orchestrei, soliștilor și dansatorilor Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”. Costică Beșa, țăranul care a realizat Muzeul „Rădăcina Vrancei”, în comuna Bârsești, le-a arătat tinerilor cum se cântă la un instrument popular de suflat.
    De asemenea, câțiva copii au fost cooptați într-o demonstrație, pe scenă, a modului în care lutul prinde viață sub forma unor figurine. La această acțiune a participat și Nicolae Diaconu Sofronești, din Brașov, un meșter popular care realizează ceramică figurativă. Figurinele sale din lut reprezentând țărani, deosebit de expresive, au fost expuse în holul sediului Ansamblului „Å¢ara Vrancei” și au atras mulți curioși. Expoziția de artă a fost completată de pânzele reprezentând pictură naivă, semnate de pictorul Gheorghe Ciobanu, din Iași.  
    Spectacolul, realizat cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, a fost organizat de Consiliul Local, Primăria municipiului Focșani și Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”. Intrarea a fost liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?