Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Solidaritate pentru Violeta


   Diverse sume de bani continuă să se adune în conturile Violetei Toma, de 23 de ani, din Focșani, a cărei existență este pusă în pericol de o tumoră pe hipofiză. „Mulțumesc tuturor celor ce au avut generozitatea să dea din puținul lor, pentru ca Violeta să se facă sănătoasă. M-au impresionat pentru că mulți bani au venit de la oameni simpli, pensionari cu pensii mici… Locatarii din Asociația noastră au donat și ei și le mulțumesc din suflet pentru gestul lor și pentru faptul că sunt alături de noi”, a spus Lorica Toma, mama tinerei atât de crunt lovită de boală. De asemenea, femeia a depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea toate documentele necesare în vederea obținerii formularului S2 (E112) și așteaptă acum răspunsul favorabil care, practic, ar rezolva mare parte a situației disperate în care se află Violeta. Rămâne de văzut dacă autoritățile se vor mișca suficient de repede, pentru că programarea pe care fata o are la Institutul „Curie” din Paris, este pe 18 februarie. Ea va fi supusă acolo unui tratament special de radioterapie, care nu se poate face în România și prin care practic, i s-ar extirpa total tumora de pe hipofiză.
    Drama Violetei a început în urmă cu un an, când i s-a depistat o tumoră pe hipofiză (tumoră ventricul III) și a fost de două ori operată pe creier. La a doua operație, medicii au reușit să-i extirpe tumora aproape în întregime, rămânând doar un rest milimetric care nu poate fi altfel îndepărtat, decât prin radioterapia posibilă la Institutul „Curie” din Paris, Franța, și care costă 45 de mii de euro. Familia tinerei trăiește din salariul de vânzătoare al mamei, Lorica Toma, de 640 de lei și ajutorul de șomaj de 500 de lei al tatălui, disponibilizat în această lună.
    În speranța că oamenii care i-au aflat drama o vor ajuta să se facă sănătoasă, ea și părinții ei au deschis două conturi, la Banca Transilvania, filiala Vrancea, unde pot fi depuse orice sume de bani. Astfel, donațiile în lei se pot face în contul deschis pe numele Toma Violeta, RO 49 BTRL 0400 1201 L 37224 XX, iar donațiile în euro, în contul deschis pe numele mamei ei, Toma Lorica, RO 29 BTRL 0400 4201 2854 14 XX. Pentru această tânără, orice leu contează enorm! Mama fetei poate fi contactată direct la numărul de telefon 0726.183.877.

Despre cazul dramatic al Violetei Toma puteți reciti accesând:
http://www.monitorulvn.ro/articole/tumora-la-hipofiza-diagnosticul-care-i-a-schimbat-via-a-unei-tinere_2_140417.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?