Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono


   O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono, celebrul solist al trupei irlandeze U2, care a și compus coloana sonoră a unui musical ce îl are ca personaj principal pe Omul-Păianjen. Biologul Jason Bond, de la Universitatea Auburn din statul american Alabama, a descoperit 33 de specii de păianjen noi și a botezat una dintre ele „Aptostichus bonoi”, după numele celebrului rocker irlandez, care a compus coloana sonoră a musicalului de pe Broadway (New York) intitulat „Spider-Man: Turn Off the Dark”.
   Un alt motiv pentru alegerea numelui a fost faptul că respectivul păianjen a fost descoperit în Joshua Tree National Park din California, iar „Joshua Tree” (1987) este unul dintre cele mai celebre albume ale formației U2. Omul de știință a mai numit specii de păianjen descoperite de el după vedete precum Neil Young, Angelina Jolie, Barack Obama și Stephen Colbert.
   Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum „One” și „With or Without You”, turnee mondiale spectaculoase, cât și prin implicarea sa în acțiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului, în țări din Africa și Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la premiul Nobel pentru pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?