Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Hoţ trimis în judecată


   Nicușor Pavel, din Câmpuri, arestat în toamna anului trecut după ce  polițiștii au găsit la domiciliul său bunuri furate de la mai multe persoane, a ajuns în fața instanței păncene. El este judecat pentru furt calificat în formă continuată.
   Potrivit rechizitoriului, activitatea infracțională a bărbatului în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu antecedente penale, s-a derulat atât în comuna Câmpuri cât și în Vizantea-Livezi. El a pătruns în curțile sau casele păgubiților fie prin escaladarea gardurilor, fie prin efracție, furând cam tot ceea ce-i pica în mână, de la găini, vin, țuică, saci cu nuci și grăunțe, la unelte agricole, ciocane, topoare, fierăstraie, hamuri pentru animale, chingi pentru legat lemne, dar și alte bunuri precum o ladă frigorifică, butelie de campanie sau paturi pliante. Cu ocazia audierilor, unul dintre păgubiți a declarat că înainte de comiterea furturilor, Pavel obișnuia să-l ajute la munca din gospodărie.
   Pe lângă infracțiunea de furt calificat, Nicușor Pavel va mai trebui să răspundă în fața legii atât pentru distrugerea unui gard, în valoare de 800 de lei, aparținând Paulinei T., dar și pentru că ar fi amenințat o altă parte vătămată.
   Deși, într-o primă fază, bărbatul a negat că este autorul faptelor, în fața instanței le-a recunoscut în totalitate și nu a solicitat niciun fel de probe în apărare. De asemenea, el a mai fost de acord și cu plata contravalorii bunurilor nerecuperate de unii păgubiți.
   Nicușor Pavel ar putea afla ce soluție va da judecătorul în cazul său de abia la începutul lunii februarie, când urmează să fie audiate și părțile vătămate care au lipsit de la primul termen de judecată și nu au putut preciza dacă se constituie sau nu părți civile în proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?