Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Info-chioşcurile Tribunalului nu mai funcţionează


   Info-chioșcurile amplasate pe holurile Tribunalului Vrancea, folosite de justițiabili, avocați sau simpli curioși, care vor să afle informații despre dosarele aflate pe rolul instanței, nu mai funcționează de la începutul acestui an. Nici aparatul care este amplasat la parterul instanței, dar nici cel de la etajul întâi nu mai afișează informații, singura metodă de informare rămânând Biroul de relații publice.
    Reprezentanții Tribunalului Vrancea susțin că acumulatorii celor două aparate nu mai sunt buni, iar până la aprobarea bugetului instanței, nu se poate face nimic pentru rezolvarea problemei. „Echipamentele de informare tip info-chioșc, care deservesc activitatea Tribunalului Vrancea și a Judecătoriei Focșani, nu funcționează ca urmare a descărcării acumulatorilor. Achiziționarea unor asemenea acumulatori va fi posibilă după aprobarea bugetului de stat pentru anul 2013. Aceste echipamente au fost transferate instanțelor mai sus amintite de către Ministerul Justiției, iar durata normală de funcționare este de 4 ani”, a declarat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.
   Info-chioșcurile și-au demonstrat utilitatea în cei patru ani de când funcționează, aparatele fiind montate în noiembrie 2008. Chiar dacă unii justițiabili mai în vârstă, care nu sunt informați cu noua tehnologie, nu reușesc întotdeauna să facă rost de informații prin intermediul acestor aparate, fiind nevoiți să roage străinii să-i ajute, alții le simt lipsa. „Erau bune, că mai aflam de termene. Acum așteptăm citațiile și ne ghidăm după hârtii, iar când avem nevoie, mai dăm câte un telefon”, ne-a spus un bărbat, care aștepta să intre la un proces.
   Pentru cei care se descurcă cu noua tehnologie este cunoscut faptul că de la info-chioșcurile instanțelor se pot obține informații despre ședințele de judecată și despre ce s-a întâmplat la diferite termene în cauzele care se află pe rol sau care au fost deja soluționate. De asemenea, mai pot fi aflate informații statistice sau rapoarte de activitate ale magistraților, organigramele, bugetele instanțelor ori modalitățile în care pot fi contestate deciziile din dosare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?