Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un mort şi cinci răniţi în trei accidente de circulaţie


   Un om a murit și alți cinci au fost răniți în trei accidente de circulație produse ieri, în Vrancea. Primul eveniment rutier, soldat cu rănirea a patru persoane, printre care și o fetiță de 12 ani s-a produs pe drumul care leagă Focșaniul de Suraia. La scurtă vreme, un alt accident s-a produs în Focșani, la Comisariat. O femeie a fost lovită de o mașină condusă de un militar, în timp ce traversa drumul pe trecerea de pietoni.  Aseară, pe șoseaua de centură a muncipiului Focșani, un bărbat a murit după ce a fost lovit de un microbuz de transport persoane.

Copilă de 12 ani rănită grav, după ce a fost proiectată prin parbriz și târâtă pe asfalt

Vinovat de producerea accidentului s-ar face tatăl copilei, militar de profesie
 
   Patru persoane au fost rănite, ieri, în urma unui accident rutier produs pe DJ 204 D  între Focșani și Suraia. Printre victime se numără și o fetiță de 12 ani care, în urma coliziunii dintre mașina în care se afla și un alt autoturism, a fost proiectată prin geam în fața unei alte ma-șini, care a târât-o aproximativ 40 de metri pe șosea. Din primele cercetări a reieșit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.
   Polițiștii au stabilit că Ionel Statache, 34 de ani, din comuna Suraia, angajat al unei unități militare din Focșani, în timp ce conducea un autoturism Audi 80 pe direcția Focșani – Suraia, pe fondul neatenției în conducere a intrat în coliziune cu un autoturism VW, condus de Lucian Dogaru, 23 de ani, din Suraia, care circula pe direcția Suraia – Focșani. În urma impactului, autoturismul VW a ajuns în șanț, iar fetița lui Ionel Statache, care se afla pe bancheta din dreapta față a autoturismului Audi, a fost proiectată prin geam și aruncată pe șosea, în fața unui autoturism Skoda. Fetița a fost târâtă pe șosea aproximativ 40 de metri.
   Åžoferul mașinii Skoda a susținut că nu a văzut-o pe fetiță în momentul în care aceasta a fost proiectată pe carosabil. „Veneam de la Suraia, iar în fața mea, cam la 30 metri distanță, era un VW. Mașina care mergea către Suraia, Audi, a frânat, a lovit mașina care circula în fața mea, a răsucit-o și a aruncat-o în șanț. Eu nu am văzut copilul când a fost proiectat pe geam, în urma loviturii. Cert este că a fost aruncat pe geam în fața mașinii mele. Eu am mai mers cam 30 metri și am dus copilul târâș. Am văzut atunci, dar nu am avut ce să fac. Am redus cât am putut. Nu înțeleg ce s-a întâmplat, că avea liber. Cred că a frânat și din cauza carosabilului s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am tras copilul, că era sub bară. L-am acoperit, a venit și tatăl. După aceea m-am dus la ceilalți. Pe bancheta din dreapta era o fată. Avea părul pe față, ochii închiși. M-am și speriat. Am sunat la 112 și a venit ambulanța. Cred că putea ajunge și mai repede”, a explicat Nicolae Pogan, din Suraia. În urma accidentului, alte trei persoane, respectiv șoferul mașinii VW și două tinere care se aflau în același autotu-rism, au fost rănite.
   Potrivit primelor date, două dintre victime, respectiv șoferul VW-ului și fetița de 12 ani, au fost rănite grav, iar alte două, respectiv Roxana R., 22 de ani, și Monica C., 22 de ani, pasagere în VW, mai ușor. Victimele au fost preluate de la locul accidentului de două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. „Fata (victima de 12 ani-n.r.) este politraumatizată, ea fiind internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Celelalte trei victime au traumatisme cranio-faciale cu escoriații frontale, fiind internate de zi la Secția de chirurgie”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean.
   Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit că evenimentul rutier s-a produs pe fondul nea-tenției în conducere și a neadaptării vitezei. Inspectorul Ionuț Groza, din cadrul Biroului Rutier Focșani, ne-a precizat că niciunul dintre conducătorii auto nu era băut, în cauză fiind întocmit dosar penal de cercetare. „Din primele verificări s-a stabilit că șoferul unui autotu-rism marca Audi, care circula pe direcția Focșani-Suraia, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, a acroșat un autoturism marca VW, care circula din sens opus. În urma impactului, minorul care se afla în autoturismul Audi a fost proiectat din mașină, în fața unui autoturism marca Skoda, care se deplasa pe direcția Suraia – Focșani. Din accident a rezultat rănirea a patru persoane. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a explicat inspectorul Ionuț Groza. Dacă fetița ar fi purtat centura de siguranță, cel mai probabil ea nu ar fi fost proiectată prin geam și aruncată în fața autoturismului Skoda. Traficul rutier pe drumul județean 204 D a fost oprit pe durata efectuării cercetării la fața locului.

Lovită pe zebră de o mașină condusă de un militar

   O femeie de 53 de ani, din Focșani, a ajuns la spital ieri după-amiază, după ce a  fost lovită de o mașină. Accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni de la Comisariat, bărbatul care a accidentat-o fiind angajatul unei unități militare din Focșani.
   Potrivit polițiștilor, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, victima a fost acroșată de un autoturism Dacia Logan, condus de Ionuț P..
   Victima a fost preluată de la locul accidentului de un echipaj SMURD și dusă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru investigații me-dicale. Din informațiile primite de la cadrele medicale, femeia nu a suferit răni grave. 
   Polițiștii ne-au precizat că șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.


Pieton accidentat mortal pe Åžoseaua de centură

   Un bărbat de 54 de ani, din Focșani, a murit aseară, în urma unui accident rutier produs pe Åžoseaua de centură a municipiului. Neculai Stanciu a fost acroșat și accidentat mortal de un microbuz de transport persoane, al cărui șofer mai avea câteva sute de metri până să ajungă acasă. Bărbatul a fost proiectat în gardul unităților militare, iar medicii ajunși la fața locului au declarat decesul. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 18.00, în dreptul unităților militare, de pe drumul european. 
   Marin Åžtefănescu se întorcea acasă, după o zi de muncă. Mai avea puțin și ajungea în cartierul Sud, acolo unde locuiește. În dreptul unităților militare, a auzit o bubuitură și a văzut că o persoană aleargă strigând „ai văzut? l-ai omorât”. „Mă duceam acasă. Nu aveam viteză, că pe vremea asta nu se poate circula cu viteză. Nici nu i-am văzut. Am auzit o bușitură și apoi am văzut că o persoană fugea și spunea «ai văzut, l-ai omorât». Dar după aceea a dispărut”, a explicat Marin Åžtefănescu. Accidentul s-a produs la câțiva metri distanță de trecerea de pietoni. Rămâne ca polițiștii să stabilească vinovăția.
   La locul accidentului a ajuns și fiul șoferului, care ne-a spus că trecuse prin același loc cu cinci minute înainte de nenorocire. „Cu cinci minute înainte de a mă suna tata, am trecut pe aici și i-am văzut pe cei doi cum  mergeau, dar nu pe marginea drumului, ci chiar pe drum. Nu vreau să țin partea nimănui, dar omul acesta nu se afla pe trecere, mergea chiar pe partea carosabilă că l-am văzut și pe el și pe celălalt care a fugit. Aici nu este nici lumină, nimic. Pe cei care ne pot ajuta cu informații referitoare la cele două persoane, care mergeau pe partea caro-sabilă, îi rog să mă contacteze la numărul de telefon 0784.202.757. Erau și militari aici dar nu vor să spună nimic”, a spus Costel Åžtefănescu.
   Polițiștii Serviciului Rutier nu au putut stabili cu exactitate dacă victima era pe trecerea de pietoni sau pe lângă trecere. Oamenii legii ne-au spus că șoferul nu se afla sub influența alcoolului. „Din primele cercetări a reieșit că pietonul se deplasa pe banda de lângă marginea părții carosabile, dinspre Bacău către Buzău și a fost acroșat de un microbuz, care se deplasa în aceeași direcție. În urma impactului, pietonul a decedat. Evenimentul rutier s-a produs în apropierea trecerii de pietoni. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul, dar și vinovăția”, a afirmat comisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?