Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Elevii şi poliţiştii au discutat despre violenţă, absenteism, alcool şi etnobotanice


   Oamenii legii au vizitat școlile din județ. Timp de trei zile, polițiștii de proximitate au desfășurat o serie de activități preventive în toate unitățile de învățământ din Vrancea. Cu această ocazie, pe lângă supravegherea intrării sau ieșirii elevilor la ori de la cursuri, polițiștii au fost prezenți în clase, unde au organizat 204 ședințe și dezbateri cu elevii. Temele abordate au fost pe linia violenței în unitățile școlare, a absenteismului și abandonului școlar, precum și a consumului de băuturi alcoolice și produse „etnobotanice” de către minori.
   La activități au participat și 197 polițiști de ordine publică, aceștia verificând dacă cele 535 de unități școlare din județ au sisteme de pază. În urma controalelor desfășurate, au fost identificate 100 de unități școlare cu deficiențe pe linia sistemelor de securitate, 93 dintre acestea fiind în mediul rural. „Deficiențele constatate cu ocazia acestor verificări vor face obiectul unor informări către administrațiile publice și Inspectoratul Åžcolar Județean, în vederea remedierii lor în funcție de resursele bugetare alocate. Activitățile pe această linie vor avea un caracter de permanență până la sfârșitul anului școlar atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale și asigurarea unui climat de siguranță civică corespunzător în unitățile școlare și în zona adiacentă acestora”, ne-au explicat oamenii legii.
   Reamintim că înainte de începerea anului școlar 2012-2013, poliția a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea ordinii și liniștii publice în zona instituțiilor de învățământ. În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine și siguranță publică. Polițiștii acționează zilnic în zona adiacentă instituțiilor de învățământ pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. De asemenea, polițiștii rutieri asigură fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?