Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Traficanţi de droguri lăsaţi în libertate


   Patru tineri acuzați de trafic sau consum de droguri au obținut, ieri,  înlocuirea arestului preventiv cu măsura de a nu părăsi țara. Este vorba despre George Miron, Mihai Tudorel Pavel, Sorin Vîlcu și Sabin Sbârciog. Cei patru sunt judecați în același dosar cu Aurelian Harțuchi, arestat în lipsă, nefiind de găsit.
   Instanța a fixat și anumite obligații, pe care băieții trebuie să le  respecte după punerea în libertate. În cadrul procesului de ieri, doi dintre ei au susținut că sunt elevi și că ar dori să meargă la școală. „Pe durata măsurii de a nu părăsi țara, aceștia să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; – să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului stabilit sau ori de câte ori sunt chemați; – să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței; – să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nici o categorie de arme; – să nu frecventeze locurile unde se consumă droguri și să nu contacteze persoane consumatoare de droguri; – fiecare inculpat să nu comunice direct sau indirect cu ceilalți inculpați ori cu martorii din această cauză. Dispune punerea în libertate a inculpaților Miron George, Pavel Mihai Tudorel, Vîlcu Sorin și Sbîrciog Sabin Ciprian de sub puterea mandatelor de arestare emise în această cauză, dacă aceeași inculpați nu sunt arestați în altă cauză. Respinge cererea acelorași inculpați privind disjungerea cauzei în raport cu inculpatul Harțuchi Aurelian Cătălin”, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Vrancea.
   Deși inculpații, prezenți ieri în fața judecătorului în boxa arestaților, au recunoscut fapta pentru a beneficia de reducerea pedepsei, instanța a acordat un alt termen de judecată pentru audierea unor martori.
   La începutul lunii noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții domiciliare și au adus la audieri mai multe persoane. Percheziția a fost efectuată și la locuința lui Aurelian Harțuchi, o veche cunoștință de-a procurorilor DIICOT, care a mai fost acuzat de trafic de droguri și în trecut. Bărbatul de 39 de ani a fost condamnat în 2007 la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, dar și-a conti-nuat activitatea infracțională. Ceilalți tineri au fost acuzați că au vândut sau au consumat canabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?